Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

MAPGETS tuo avoimen tiedon kuntien käyttöön maksutta

MAPGETS tuo avoimen tiedon kuntien käyttöön maksutta

Joko tunnet kaikille kunnille maksuttoman MAPGETS FINLAND -kaupunkisuunnittelutyökalun? Heikki Rajasalo johdatteli kuntia palvelun käyttöön Kuntamarkkinoilla.

FCG MAPGETS on kaikille yhteinen ja järjestelmäriippumaton karttapohjainen 3D-alusta paikkatiedon esittämiseen. MAPGETS FINLAND eli suomi.mapgets.com on sovellus, josta löytyvät kaikki kunnat. Se visualisoi Suomesta saatavilla olevan avoimen tiedon kuntien käyttöön. Nämä palvelut FCG tarjoaa kuntien käyttöön ilmaiseksi.

MAPGETSin merkittävin ominaisuus on, että se lukee tietoa kaikkien niiden rajapintojen kautta, joita kunta käyttää. Niiden lisäksi sieltä löytyy kaikki avoin tieto, mitä Suomessa on tarjolla, esimerkiksi Ympäristökeskukselta, Liikennevirastolta, Museovirastolta ja niin edelleen, Heikki Rajasalo MAPGETS-palvelun tuottavasta FCG City Portalista kertoi tänään Kuntamarkkinoilla.

Kunnat voivat avata omia tietolähteitään auki MAPGETSiin. Palvelu ei kerää tietoa, vaan lukee niitä rajapintojen kautta. Kun esimerkiksi asemakaavassa tapahtuu muutoksia, se näkyy MAPGETSissä heti reaaliaikaisesti. 

Haluatko maksuttoman MAPGETSin kuntasi käyttöön? 

Kysy lisää 
Jarkko Räsänen
jarkko.rasanen a fcg.fi
Puh: 041 503 1938

Katariina Kääpä (katariina.kaapa a fcg.fi), 13.9.2018Takaisin