Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Varkaudessa elinvoimaa tarkastellaan myös hyvinvoinnin kautta

Varkaudessa elinvoimaa tarkastellaan myös hyvinvoinnin kautta

Asukkaiden ja järjestöjen toiminnan aktiivisuus antaa uudenalaisen näkökulman kuntien välisiin vertailuihin.

Kaupunkien välinen kilpailu kiihtyy ja perinteiset mittarit eivät riitä kaikkien osatekijöiden arvioimiseen. Varkaudessa elinvoimaisuuden vertailuun on tuotu uusi elementti: kaupunkilaisten hyvinvointi.

-  Asukkaiden toimeliaisuus ja hyvinvointi ovat jääneet huomiotta elinvoimasuutta arvioitaessa. Käyttöön olisi hyvä saada muitakin mittareita kuin esimerkiksi yritysten määrä, työttömyys ja väestömuutokset, Varkauden kaupungin osallisuuskoordinaattori Vuokko Jaakkola sanoo. 
- Uskon, että asukkaiden ja järjestöjen toiminnan aktiivisuus antaa uudenalaisen näkökulman kuntien välisiin vertailuihin.  


eSydän kertoo hyvinvoinnista


Varkauden kaupungin asiantuntijat ideoivat ja kehittävät FCG FlowMedikin kanssa uudenlaisia aktiivisuutta ja hyvinvointia mittaavia menetelmiä, eSydäntä. 
- eSydän-kokonaisuudesta saadaan tietoa kaupungin hyvinvointipalvelujen vaikuttavuudesta ja kehittämisestä sekä dataa asukaslähtöisen elinvoiman arvioinnin pohjaksi, Varkauden kaupungin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Kaisu Tolvanen sanoo.
- eSydämessä asukkaiden tulokset kerätään yhteen ja esimerkiksi kaupungin nettisivuilla voidaan näyttää reaaliaikainen hyvinvoinnin tilanne visuaalisesti sydämen muodossa.

eSydämen hermokeskus on sähköinen tapahtumakalenteri. Sen analytiikan perusteella on mahdollista kohdistaa tarpeet ja tarjonta kaupungin strategiset tavoitteet huomioiden. 

Kalenteri on kehitetty yhdessä FCG FlowMedikin kanssa ja se otetaan käyttöön tässä nyt syyskuussa. 
- Olemme innostuneita yhteistyöstä Varkauden kaupungin kanssa ja iloisia, että suomalaisesta kuntakentästä löytyy avarakatseista näkemystä kuntien kehittämiseen, Michael Rossing FCG FlowMedikistä sanoo.

Kaisu Tolvasella ja Vuokko Jaakkolalla (kuvassa) on puheenvuoro Kuntamarkkinoilla ke 12.9. klo 15, tilassa A 3.8, 3. krs. Aiheena on kuntamaine, jota rakennetaan esimerkiksi juuri innovatiivisuudella. 

Lisätietoja
Kehitys- ja viestintäjohtaja Michael Rossing FCG FlowMedik 
p. +358 (0) 400 717 797


Kirsi Klaile (kirsi.klaile a fcg.fi), 5.9.2018Takaisin