Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Blominmäen puhdistamo rakentuu 10 hehtaarin luolastoon

Blominmäen puhdistamo rakentuu 10 hehtaarin luolastoon

– Vedenpinta tulee 15 metriä päidemme yläpuolelle, Jukka Yli-Kuivila sanoo ja osoittaa pimeän luolan kattoa. Seisomme Espoon Blominmäen tulevan jätevedenpuhdistamon ilmastusaltaassa – valtavassa kallioluolassa kahdeksan metriä merenpinnan alapuolella.

Blominmäkeen rakentuu uusi jätevedenpuhdistamo maan alle louhittuihin kallioluoliin. Vuoden 2022 alussa se korvaa nykyisen Suomenojan puhdistamon ja puhdistaa 400 000 asukkaan jätevedet Espoosta, Kauniaisista, Kirkkonummelta, Siuntiosta ja Länsi-Vantaalta.

Blominmäestä tulee Suomen toiseksi suurin jätevedenpuhdistamo. FCG on ollut mukana puhdistamoprojektissa alusta alkaen.

– Olemme myös tehneet hankesuunnittelun, laatineet yleissuunnitelman ja toimimme projektin pääsuunnittelijana. Vastaamme puhdistamon laitosteknisestä suun­nittelusta ja luolaston 3D-mallinnuksesta, hankkeesta vastaava toimialajohtaja Kalle Kiisto FCG:ltä kertoo.

Lue lisää puhdistamon rakentamisesta Consulting People -lehdestämme 2/2018 Blominmäen puhdistamo rakentuu 10 hehtaarin luolastoon.

Katso videolta, miltä Blominmäen rakennustyömaalla näyttää maan alla ja päällä.

Katariina Kääpä (katariina.kaapa a fcg.fi), 10.10.2018Takaisin