Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

FCG Hedet-tuulipuiston owner's engineer -palveluiden tuottajaksi Närpiössä – puisto tuottaa sähkön Googlelle

FCG Hedet-tuulipuiston owner's engineer -palveluiden tuottajaksi Närpiössä – puisto tuottaa sähkön Googlelle

FCG Finnish Consulting Group on valittu omistajan edustajaksi ranskalaisen uusiutuvan energian tuottajan Neonen Hedet-tuulipuistohankkeeseen Närpiössä. Ensi vuonna valmistuva puisto tuottaa tuulisähköä Googlen palvelukeskukselle, joka sijaitsee Haminassa.

Närpiöön rakentuu 18 tuulivoimalan puisto, jonka sähköntuottokapasiteetti on 81 MW. Puiston rakennustyöt käynnistyvät vuoden lopulla.  

– FCG vastaa tuulipuiston rakennusvaiheen maanrakennus- ja sähkötöiden valvonnasta sekä voimaloiden vastaanotto-, asennus- ja käyttötarkastuksista, projekti-insinööri Hans Vadbäck kertoo.

– Tarjoamme projektiin sekä laajan asiantuntemuksen infran, sähkö-, voimalaitos- ja projektiosaamisen osalta että vankan paikallistuntemuksen alueelta, aluepäällikkö Jakob Kjellman jatkaa. 

Länsi-Suomessa ja Pohjanmaalla rakennetaan runsaasti tuulivoimaa. FCG:llä on alueella vankka jalansija kansainvälisten energiantuottajien ja paikallisten toimijoiden kumppanina.

– Meillä on vahvat paikalliset sidokset. Hedet-tuulipuistoprojektissa on mukana yli 100 maanomistajaa. Sen lisäksi että tunnemme paikalliset olosuhteet, puhumme jopa paikallista murretta. Se on tärkeä etu luottamuksen rakentamisessa maanomistajien ja maata vuokraavan kansainvälisen tuulipuiston omistajan välillä, Vadbäck korostaa. 

Hedet-tuulivoimapuistosta omistaa 80 prosenttia ranskalainen Neoen ja 20 prosenttia Prokon Finland, joka on saksalaisen uusituvan energian osuuskunnan Prokon Regenerative Energien eG:n suomalainen tytäryhtiö.

Puiston on tavoite valmistua sähköntuotantoon vuoden 2019 loppuun mennessä. Se on yksi kolmesta tuulipuistosta Suomessa, joiden koko sähköntuotannon ostaa Google. Google oli viime vuonna suurin uusiutuvaa sähköä ostava yritys maailmassa.


Lue myös

Nordex builds first larger wind farm with new N149 turbines in Finland 
(lehdistötiedote 4.10.2018)
Tuuliturbiinit Hedet-tuulipuistoon toimittaa Nordex Group. Puistoon rakennetaan avaimet käteen -periaatteella 18 uutta N149/4.0-4.5 -tuuliturbiinia, Nordex Group kertoo lehdistötiedotteessaan. www.nordex-online.com

Neoen wins a PPA with Google in Finland (lehdistötiedote 11.9.2018) 
Neoen, johtava itsenäinen yksinomaan uusiutuvan energian tuottaja Ranskassa ja maailman johtava toimija alallaan, on allekirjoittanut sähköntoimitussopimuksen Googlen kanssa sähkön toimittamiseksi datakeskukseen Suomessa. Google tulee ostamaan kaiken 81 MW:n Hedet-tuulipuiston tuottaman sähkön. Puiston omistavat Neoen (80%) ja Prokon Finland (20%). www.neoen.com

Tutustu Energia- ja ilmastopalveluihimme

Lisätietoja 
Jakob Kjellman
Regional Director Western Finland, Head of Department Energy
050 337 5095
jakob.kjellman a fcg.fi

Hans Vadbäck
projekti-insinööri, tuulivoimapalvelut
050 587 9856
hans.vadback a fcg.fi

Katariina Kääpä (katariina.kaapa a fcg.fi), 4.10.2018Takaisin