Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

FCG ja Ahola Transport yhteistyöhön uudella liiketoiminnalla

FCG ja Ahola Transport yhteistyöhön uudella liiketoiminnalla

FCG-konserni, Finnish Consulting Group Oy ja Ahola Transport-konserni ovat käynnistäneet 10.10.2018 päivätyillä sopimuksilla uuden liiketoimintakonseptin Suomessa. Osapuolten välisillä yritysjärjestelyillä perustettu uusi yhteisyritys FCG Smart Transportation Oy suuntaa liiketoimintansa ensivaiheessa julkisen sektorin lakisääteisten kuljetusten ohjaamiseen. Palvelut käsittävät MaaS-palveluratkaisuja, henkilö- ja tarvikeliikenteen suunnittelu- ja ohjauspalveluja.

 

Liikenteeseen ja liikkumiseen liittyvät ratkaisut kehittyvät lähivuosina merkittävästi ja muun muassa ympäristötavoitteet korostuvat. Murroksessa olevan kokonaismarkkinan koko on arvioitu olevan tulevina vuosina Suomessa noin 2,5 Mrd. euroa, jonka logistisesta ohjauksesta uusi yhtiö tavoittelee huomattavaa osuutta. 

 

FCG on ollut mukana kehittämässä kuntien palveluja ja toteuttamassa infra- ja liikennesuunnittelua jo 70 vuoden, joten tämä on luontainen laajentuminen meille,” kertoo FCG:n toimitusjohtaja Ari Kolehmainen.”

 

FCG-konserni omistaa yhteisyrityksestä 75% ja Ahola konserni vähemmistön. Sovitussa kaupassa Ahola-konsernista siirtyy yhteisyritykseen sekä liiketoimintaa ja valmiita ratkaisuja. Lisäksi Ahola Transport-konserni toimittaa pitkäaikaisella lisenssisopimuksella ohjausteknologiaa uuteen yritykseen.

 

”Järjestelyn jälkeenkin Ahola Transport jatkaa kansainvälistä ja kotimaista tavarankuljetusta ja logistiikan ohjausta, mutta uudet konseptoidut palveluratkaisut vahvistuvat selvästi Ahola Transportin liiketoiminnassa”, sanoo Ahola Transportin konsernijohtaja Hans Ahola.

  

Lisätiedot:

 

Ari Kolehmainen, toimitusjohtaja, Finnish Consulting Group Oy, puh. 044 7046 252, ari.kolehmainen a fcg.fi

 

Heikki Rajasalo, toimitusjohtaja FCG Smart Transportation Oy, puh. 044 7046 290, heikki.rajasalo a fcg.fi

 

Hans Ahola, toimitusjohtaja, Oyj Ahola Transport Abp, puh. 044 4494 000, sähköposti: hans.ahola a aholatransport.com

 

Stefan Kaptens, talousjohtaja, Oyj Ahola Transport Abp, puh. 044 4494 024, sähköposti: stefan.kaptens a aholatransport.com

Eeva Kokki (eeva.kokki a fcg.fi), 10.10.2018Takaisin