Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

FCG on myynyt Prodacapo Groupin LOGEX Groupille

FCG on myynyt Prodacapo Groupin LOGEX Groupille

FCG Finnish Consulting Group on myynyt Prodacapo Groupin tytäryhtiöineen LOGEX Groupille. Kaupan myötä Prodacapon edustamat sosiaali- ja terveydenhuollon kustannuslaskenta- ja analytiikkaratkaisut siirtyvät osaksi Euroopan johtavan Value Based Healthcare –ohjelmistotoimittajan tarjontaa. Muut FCG:n tarjoamat sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut jatkuvat ennallaan. Yhtiöiden välinen tiivis yhteistyö jatkuu yritysjärjestelystä huolimatta.

 

  • Saadessamme ostajalta tarjouksen Prodacaposta, arvioimme eri vaihtoehtoja huolella. Ostajan visio vakuutti meidät siitä, että LOGEX Groupilla on erinomaiset edellytykset tuottaa kansainvälisesti kilpailukykyinen Value-Based Healthcare –ratkaisutarjonta. Muilta osin FCG jatkaa vahvaa panostustaan korkeatasoisten sosiaali- ja terveydenhuollon ratkaisujen ja palvelujen kehittämisessä. FCG:llä on paljon tietojärjestelmäosaamista ja digitalisaatiokehityksemme on vahvaa, sanoo FCG Finnish Consulting Groupin toimitusjohtaja Ari Kolehmainen.

 

Sosiaali- ja terveydenhuollon kustannuslaskennan ja laadunseurannan ohjelmistoihin erikoistunut LOGEX Groupin pääkonttori sijaitsee Amsterdamissa. Konserni syntyi LOGEXin, Prodacapon ja Ivbarin yhdistyessä ja sillä on toimipaikkoja Alankomaissa, Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Isossa-Britanniassa sekä Ranskassa.

 

  • Yhdistymisen tavoitteena on parantaa kykyämme tukea sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaidemme siirtymistä arvopohjaisen palvelutuotannon ohjaamiseen. Kehittyneiden analytiikkaratkaisujen avulla LOGEX Groupilla on vertaansa vailla olevia mahdollisuuksia tukea sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen laadun ja kustannusten kokonaisvaltaista kehittämistä, toteaa Prodacapon toimitusjohtaja Kari Lappalainen.

 

Useissa Euroopan maissa sosiaali- ja terveydenhuollon menot kasvavat bruttokansantuotetta nopeammin. Siksi tehokkuuden lisäämiseen ja suorituskyvyn parantamiseen liittyvien ohjelmistoratkaisujen kysyntä on kasvussa.

 

  • Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen vaikuttavuus ja kustannustehokkuus ovat asiakkaidemme keskeisimpiä kehittämiskohteita. Uuden yhtiömme ratkaisukokonaisuus parantaa olennaisesti edellytyksiämme tukea terveyshyötyjen ja kustannusten monipuolista arviointia ja siten asiakkaidemme siirtymistä arvopohjaiseen palvelutuotannon ohjaukseen (Value-Based Healthcare). Laaja eurooppalainen verkostomme tarjoaa asiakkaillemme mahdollisuuden potilas- ja asiakasryhmäkohtaiselle kansainvälisen tason vertaisarviointiyhteistyölle, Kari Lappalainen jatkaa.

 

Ohjelmistoratkaisuihin liittyvät nykyiset markkinakohtaiset tuotemerkit tullaan säilyttämään. Prodacapon asiakassopimukset jatkuvat nykyisillä ehdoillaan. Yhtiön nimestä poistuu yritysjärjestelyn yhteydessä FCG-etuliite.

 

LOGEXin pääkonttori sijaitsee Amsterdamissa ja se on Hollannin johtava terveydenhuollon budjetointiin, kustannuslaskentaan ja sen analytiikkaan erikoistunut ohjelmistoratkaisutoimittaja.

Sosiaali- ja terveydenhuollon kustannuslaskennan sekä alueellisen suorituskyvyn mittaamisen markkinajohtaja Prodacapolla on yhtiöt Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa sekä Isossa-Britanniassa. Prodacapo on toiminut jo jonkin aikaa Ivbarin terveyshyötyjen mittaamiseen liittyvien ratkaisujen jälleenmyyjänä Suomessa.  Ivbarin on terveyshyötyjen mittaamisen ja analysoinnin sekä arvopohjaisten laskutusjärjestelmien markkinajohtaja Ruotsissa sekä Ranskassa.

 

LISÄTIETOJA: 

Ari Kolehmainen, puhelin 044 704 6252, ari.kolehmainen a fcg.fi

Kari Lappalainen, puhelin 040 580 5675, kari.lappalainen a prodacapo.com

Eeva Kokki (eeva.kokki a fcg.fi), 15.10.2018Takaisin