Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Kiertotalous: Vähähiilistä asumista Laukaan Vuonteella

Kiertotalous: Vähähiilistä asumista Laukaan Vuonteella

Leppäveden rantamaisema Vuonteen kylässä 20 kilometrin päässä Jyväskylästä on tulevaisuudessa paikka ekologiselle elämälle.

Laukaan kunta suunnittelee alueelle ekokylää, jossa yhdistyvät vähähiiliset palvelut, asuminen, kiertotalous ja yritystoiminta. Ajatus ekokylästä sai alkunsa isoista rakenteellisista muutoksista. Luonnonvara-keskus Luken kasvinjalostusyksikkö ja Laukaan varavankila ovat lopettamassa toimintaansa Vuonteella.

– Vapautuvat tilat ovat ekokylälle sopivat, nyt yritämme saada niihin uutta toimintaa, yrityshautomoita ja kiertotalousyrittäjiä. Samaan aikaan Vuonteelle on valmistunut iso investointi, elokuussa toimintansa aloittanut Satavuon koulu, jonka teemana on ekologisuus, hankepäällikkö Antti Tourunen Laukaasta kertoo. 

Katso videolta lisää, millaista elämä on vähähiilisessä ekokylässä Vuonteella.
Lue lisää kiertotalousteemasta FCG Consulting People 2/2018 -lehden artikkelista Näkökulmia kiertotalouteen.

Tutustu kiertotalouspalveluihimme www.fcg.fi/kiertotalous 

Katariina Kääpä (katariina.kaapa a fcg.fi), 15.10.2018Takaisin