Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

FCG Arkkitehdit voittajajoukkoon Helsingin kävelykeskustan ideakartoituksessa

FCG Arkkitehdit voittajajoukkoon Helsingin kävelykeskustan ideakartoituksessa

Voisiko Bulevardista tulla Helsingin Ramblas? Idea otti askeleen eteenpäin, kun FCG:n ehdotus, jossa Bulevardi yhdistää ydinkeskustan torit ja merenrannat palkittiin ykköskategoriassa Helsingin kävelykeskustan ideakartoituksessa.

Helsingin kaupungin Kävelykeskusta ja maanalainen kokoojakatu -projekti pyysi aiemmin tänä vuonna kymmeneltä suunnittelutoimistolta ideoita kävelykeskustan merkittävämmän laajentamisen ja maanalaisen kokoojakadun ratkaisuiksi. Kahdeksan toimistoa jätti ehdotuksensa. Yhden ehdotuksista esitti FCG. 

Kehittämisideoiden arvioinnissa Helsinki kiinnitti huomiota ideoiden innovatiivisuuteen, strategian huomioimiseen, kaupunkitilalliseen laatuun, ratkaisun toimivuuteen sekä ideoiden toteutettavuuteen. Helsingin kaupunki jakoi projektiin osallistuneet ehdotukset kahteen palkkiokategoriaan. 7000 euron palkkion saivat FCG, Pöyry Finland, Sitowise/YIT sekä WSP.  Kakkoskategoriassa 3000 euron palkkion saivat Destia, Finnmap Infra, Ramboll Finland ja Traficon.

– Merielementti Helsingissä keskittyy nyt Kauppatorin ympäristöön turisteille. Me lähdimme pohtimaan, mikä olisi keskeinen akseli nimenomaan Hietalahden torille. Bulevardi on historiallisesti keskeinen. Se yhdistää keskustaan myös uudet hienot läntiset kaupunginosat ja niiden merelliset elementit, Arja Sippola kertoo FCG Arkkitehtien palkitusta ehdotuksesta. 

Suunnittelutoimistojen ideakartoituksen ja muiden selvitysten perusteella Helsinki laatii seuraavaksi kävelykeskustan kehittämiseksi ratkaisumalleja, jotka esitellään kaupunkilaisille loppuvuodesta 2018. Vaihtoehtoiset yleissuunnitelmaluonnokset tuodaan poliittiseen päätöksentekoon keväällä 2019.

Lue lisää 

Kohennetaan kävelykaupunkia Bulevardista alkaen -blogi 
Bulevardista Helsingin Ramblas -ehdotus fcgarkkitehdit.fi-sivustolla

Helsingin kävelykeskustan kehittämishanke www.uuttahelsinkia.fi

Bulevardi Taide Ja Ravintolakatuna Fcgarkkite

Katariina Kääpä (katariina.kaapa a fcg.fi), 14.11.2018Takaisin