Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Sami Miettinen on aloittanut Johdon konsultoinnin ja valmennuksen toimialajohtajana

Sami Miettinen on aloittanut Johdon konsultoinnin ja valmennuksen toimialajohtajana

Palveluiden kehittäminen ja asiakasdialogin ylläpito vaativat jatkuvaa tekemistä. Siinä voin tukeutua vahvaan kokemukseeni, Sami Miettinen sanoo.

- Kiirettä on pitänyt, mutta se on ollut oma toiveeni. Halusin tiiviin perehdytyksen, jotta voin päästä mahdollisimman nopeasti varsinaiseen työhön kiinni. Nyt parin viikon jälkeen tehtäväkenttä ja talon tavat alkavat hahmottua, Sami Miettinen sanoo.

Miettistä työllistävät erityisesti kuntien kanssa tehtävät pitkäkestoiset verkostohankkeet. 
- Uuden sukupolven organisaatiot eli USO-verkostohanke starttaa nyt viidettä kertaa. EVE on lyhenne elinvoiman edistämisverkostosta ja on toinen ajankohtainen verkostohankeemme. Rakennamme nyt sisältöjä ja kartoitamme mukaan lähteviä kuntia. 

Elinvoiman edistäminen tuli Sami Miettiselle tutuksi jo aiemmassa tehtävässä Vihdin kunnanjohtajana. Elinkeinopolitiikka, maankäyttö ja kaavoitus ovat perinteisiä elinvoimatekijöitä. Tarkastelukulmaa kannattaa kuitenkin laajentaa ja ajatella kuntia innovaatioalustoina ja ottaa asukkaat elinvoiman rakentamisen keskiöön. Ratkaisevaa on, kuinka joustavaan kumppanuuteen kunta pystyy.

- Elinvoima on laaja kysymys, ja sen suhteen jokaisen kunnan pitäisi miettiä omia vahvuuksiaan. Mahdollisuuksia löytyy varmasti, vaikka niiden hahmottaminen kylmiltään voi olla vaikeaa. Helmikuussa alkava EVE-verkostohanke antaa tähän pohdintaan työkaluja.

Verkostohankkeet sivuavat toisiaan. Siinä missä EVE keskittyy elinvoimatekijöihin, USO:n teemat tulevalla kaudella ovat ennakointi, tiedolla johtaminen, kukoistava ja resurssiviisas kunta.

USO on Sami Miettiselle tuttu jo kunnanjohtaja-ajalta. Viides USO rakentuu edellisten pohjalta. Malli on hyvä, vertaisoppiminen antaa osallistujille käytännössä koettuja tekemisen tapoja ja verkostoitumisen hyödyt ovat kiistattomat. 

- FCG on kuntien luottokumppani, mutta kumppanuus lunastetaan asiakastyössä joka kerta uudelleen. Lähtökohtana tulee olla, että kohtaamisesta FCG:n kanssa jää positiivinen mielikuva. Yksi osa työtäni on huolehtia, että palvelut vastaavat erityisesti kunta-asiakkaiden tarpeita, ovat ajassa tai mieluusti hieman edellä. Muutosvauhti on kova ja meiltä vaaditaan nopeaa reagointia. 

- Ajatukseni on, että kehittäisimme vahvasti myös sähköisiä verkostoja. Niille voimme nostaa havaintoja toimintaympäristöstä, keskustella ja osallistaa. Näin luomme kiinnostusta palveluihin ja vahvistamme asiakassuhdetta. 

- Palveluiden kehittäminen ja asiakasdialogin ylläpito vaativat jatkuvaa tekemistä. Siinä voin tukeutua omaan vahvaan kokemukseeni ja laajoihin verkostoihini, Sami Miettinen sanoo.
 

-------------
Sami Miettinen kiinnostui jo kouluiässä yhteiskunnallisista asioista. Hän on koulutukseltaan valtiotieteen maisteri ja eMBA. Kunnanjohtajana Pielavedellä Sami aloitti 10 vuotta sitten ja siirtyi siitä Vihtiin v.2012. Työrupeaman väliin Vihdissä mahtuu kahden vuoden jakso valtiovarainministeriössä, jossa hän avusti kunta- ja uudistusministeriä kuntia koskevissa asioissa. Mahdollisuus katsoa kuntakentän haasteita uudesta näkökulmasta ja suunnata työuraa yritysmaailmaan houkutteli hänet FCG:lle. Kirsi Klaile (kirsi.klaile a fcg.fi), 3.12.2018Takaisin