Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

FCG Flowmedikin kehitti välitysjärjestelmän – lastenhoitoapua voi tilata nyt myös netin kautta

FCG Flowmedikin kehitti välitysjärjestelmän – lastenhoitoapua voi tilata nyt myös netin kautta

FlowMedikin kehittämä järjestelmä helpottaa perheiden arkea, kun perheet voivat itse hakea alueensa vapaita hoitajia.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on välittänyt tilapäistä hoitoapua perheille jo yli 40 vuoden ajan. Aiemmin tilaukset hoidettiin virka-aikana, joten äkillisiin hoidon tarpeisiin ei pystytty reagoimaan. Perheiden palautteiden ja toiveiden pohjalta MLL Uudenmaan piiri aloitti uuden järjestelmän suunnittelun FCG Flowmedikin kanssa reilu vuosi sitten. Pilottihanke Uudellamaalla käynnistyi elokuussa ja uusi valtakunnallinen välitysjärjestelmä otettiin käyttöön joulukuun alussa.  

- Uudistuksen tavoitteena oli helpottaa perheiden arkea. Perheet voivat nyt itse hakea alueensa vapaita hoitajia. Toivomme tämän helpottavan hoitajien löytymistä varsinkin silloin, kun lastenhoitovälitys on kiinni eli iltaisin ja viikonloppuisin, järjestöpäällikkö Mia Montonen sanoo.


Perheet ovat pitäneet uutta järjestelmää helppokäyttöisenä ja moni on löytänyt sen kautta itselleen hoitajan. Perhe rekisteröityy uuteen järjestelmään ensimmäisellä kirjautumiskerralla ja kertoo tiedot hoidettavista lapsista mm. mahdolliset sairaudet. Tiedot säilyvät muistissa, ja jatkossa hoitajien hakeminen sujuu nopeasti. Uusi järjestelmä toimii osoitteessa: https://lastenhoito.mll.fi/

 

Kirsi Klaile (kirsi.klaile a fcg.fi), 7.1.2019Takaisin