Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Kohti vaikuttavaa omistajaohjausta ammatillisessa koulutuksessa

Kohti vaikuttavaa omistajaohjausta ammatillisessa koulutuksessa

Ammatillinen koulutus on tärkeässä roolissa alueen elinvoiman ja asukkaiden hyvinvoinnin edistämisessä – kunta omistajana ohjaa tätä työtä asettamalla siihen liittyviä tavoitteita. Juuri julkaistu ”Ammatillinen koulutus, mainettaan parempi – Kuntien omistajaohjaus ammatillisessa koulutuksessa” -opas pureutuu ammatillisen koulutuksen omistajaohjauksen erityispiirteisiin

Julkaisu kokoaa yhteen omistajaohjauksen raameja ja kuvataan ammatillisen koulutuksen toimintaympäristöä. Tärkeässä osassa ovat erilaiset tapausesimerkit, joissa esitellään omistajaohjausta erilaisten omistus- ja äänivaltasuhteiden ja paikallisten olosuhteiden monimuotoisuuden sekä toiminnallisten omistajaohjauksen ratkaisujen näkökulmasta.

Julkaisu on osa Suomen Kuntaliiton ja FCG Konsultointi Oy:n yhdessä vuosina 2016–2018 toteuttamaa Ammatillisen koulutuksen omistajaohjausprojektia (OMA), joka käynnistettiin ammatillisen koulutuksen reformin valmisteluvaiheessa. Projektissa oli mukana 38 eri kokoista kuntaa ja 13 koulutusorganisaatiota kattavasti maan eri puolilta.

Lataa maksuton Ammatillinen koulutus - mainettaan parempi -julkaisu Kuntaliiton verkkokaupasta  

Katariina Kääpä (katariina.kaapa a fcg.fi), 24.1.2019Takaisin