Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Vastuulliseen matkailuun uusi Sustainable Finland -laatumerkki

Vastuulliseen matkailuun uusi Sustainable Finland -laatumerkki

Suomessa otetaan tänä keväänä käyttöön vastuullisen matkailun Sustainable Finland -merkki. FCG on laatinut merkin toimintamallin ja kriteeristön Visit Finlandille.

– Sustainable Finland on sateenvarjomerkki, joka yhdistää olemassa olevat kestävää matkailua edistävät sertifikaatit kuten esimerkiksi Joutsenmerkin, Green Keyn ja muut ympäristösertifikaatit. Merkki on yhteenkokoava, kehittämisorientoitunut ja markkinoinnillinen kokonaisuus.

– Merkin päätavoite on edistää kestävää matkailua Suomessa. Se on yritys- ja aluemerkki, jonka avulla voidaan nykyistä helpommin ja yhtenäisemmin viestiä Suomesta kestävänä matkailumaana, johtava asiantuntija Nina Vesterinen FCG:ltä kertoo.

Merkin toivotaan auttavan matkailijoita ja matkanjärjestäjiä löytymään suomalaiset vastuulliset yritykset nykyistä helpommin. Vastuullisilla matkailuryityksillä on Suomessa jo erilaisia sertifikaatteja, jotka velvoittavat säästämään energiaa, kierrättämään tai vähentämään jätettä, mutta turistit eivät välttämättä sertifikaatteja tunne. Vastaava vastuullisesta matkailusta kertova merkki on käytössä jo Norjassa.

– Kyllä me haluamme moninkertaistaa sertifioitujen matkailuyritysten määrän. Sen lisäksi haluamme kannustaa matkailualueita mukaan niin, että koko alue lähtisi kehittämään matkailutoimintaa kestävästi, Visit Finlandin kumppanuuspäällikkö Liisa Kokkarinen sanoo Ylen eilen julkaisemassa uutisessa aiheesta (Yle uutiset 29.1.2019).

Lue koko Ylen uutinen Matkailuyritykset tekevät ekotekoja, mutta turisti ei sitä välttämättä tiedä – Sustainable Finland -laatumerkki käyttöön kevään aikana

Tutustu lisää palveluihimme Matkailun kehittäminen ja vapaa-aika

Katariina Kääpä (katariina.kaapa a fcg.fi), 30.1.2019Takaisin