Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Yle Uutiset: FCG kouluttaa 90 000 opettajaa Ukrainassa

Yle Uutiset: FCG kouluttaa 90 000 opettajaa Ukrainassa

Finland’s Support to the Ukrainian School Reform on hanke, jossa FCG kehittää perusopetusta Ukrainassa. Katso Yle TV Uutisten raportti hankkeesta Kiovassa.

Suomalaisen opetushankkeen tavoitteena on tuoda uusia ajattelutapoja opetukseen ja parantaa koulun mainetta Ukrainassa. Nelivuotinen hanke tavoittaa peräti 90 000 perusopetuksen ensimmäisten luokkien opettajaa.

– Jokaiselle maalle on tärkeää perusopetus. Perusopetus on se, joka siirtää seuraavalle sukupolvelle ne kyseisen kansakunnan tärkeimmät asiat. Kun ennen ajateltiin, että on tärkeintä opettaa joku tietomassa oppilaille, niin tällä hetkellä ajatellaan, että on tärkeää opettaa valmiuksia. Näin kertoo hankkeen päällikkö Arto Vaahtokari FCG:ltä Yle TV-uutisten lähetyksessä 10.1.2019. 

- Koulutus koskettaa monia ihmisiä: vanhempia, isovanhempia ja muita. Kaikille on tärkeää, että nuori sukupolvi saa hyvää koulutusta. Emme ole tyytyväisiä opettajien sosiaaliseen statukseen. Kaikkien opettajien ei voi taata saaneen riittävästi koulutusta, sanoo puolestaan Ukrainan opetusministeri Lilia Hrynevytch.

FCG International toteuttaa Uusi ukrainalainen koulu -hankkeen yhteistyössä Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut HY+:n ja kasvatustieteellisen tiedekunnan kanssa ja se kestää vuoteen 2022. Kuuden miljoonan euron hankkeen rahoittaa Suomen ulkoasianministeriö. 

Katso lisää Yle TV-uutislähetyksestä alkaen kohdasta 10:10 https://areena.yle.fi/1-4558227?seek=610 

Ukraina Yle

Katariina Kääpä (katariina.kaapa a fcg.fi), 11.1.2019Takaisin