Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

FCG on sotelaitoshuollon laadunseurannan kehityksen kärjessä

FCG on sotelaitoshuollon laadunseurannan kehityksen kärjessä

Kantavana voimana kehittämisessä on alan ammattilaisten oma näkemys siitä, mitä digin pitäisi olla palvellakseen arjen työtä.

FCG Flowmedik Oy on vuodesta 2016 lähtien kehittänyt helppokäyttöisiä digitaalisia infektiotorjunnan työvälineitä yhteistyössä suomalaisten sairaanhoitopiirien kanssa. 

- Infektiotorjuntaa ja sen kehittämistä pitää kuitenkin tarkastella laajana kokonaisuutena, johon liittyy läheisesti myös sairaaloiden laitoshuolto, kehitys- ja viestintäjohtaja Michael Rossing sanoo.

FCG Flowmedik on kehittänyt yhteistyössä HUSin, OYSin ja KSSHP:n kanssa digitaalisia seuranta- ja määrittelytyökaluja laitoshuollon toiminnan ja laadun seuraamiseksi. Ne sisältävät mm.  standardoituihin käytäntöihin perustuvia kokonaisuuksia (INSTA 800) ja reaaliaikaisia työtilauspalveluja.

- Järjestelmät tuottavat laatutietoa, jota voidaan hyödyntää resursoinnin tukena esimerkiksi tilaaja-tuottajamallissa. Yhteisistä pelisäännöistä, tuotoksesta per euro ja seurannasta pitää pystyä sopimaan selkeästi ja läpinäkyvästi. Kantavana voimana kaikessa kehittämisessä on poikkeuksetta ammattilaisten oma näkemys siitä, mitä digin pitäisi olla palvellakseen arjen työtä, Michael Rossing jatkaa.

FCG Flowmedikin tytäryhtiö FCG Fmedik Sverige on testannut infektiotorjunnan ja laitoshuoltopalvelujen kysyntää Suomen rajojen ulkopuolella. Vastaanotto on ollut myönteinen. 

- Olemme juuri aloittaneet laitoshuollon laadunseurantajärjestelmien markkinoinnin Ruotsissa. Ensimmäinen pilottihanke alkaa nyt keväällä. Mielenkiintoa vaikuttaa löytyvän, ja suhtaudumme optimistisesti kysyntään muissa Pohjoismaissa. Laitoshuollon palvelujen kehittäminen alkoi OYS:ista ja kyseisestä yhteistyöstä olemme hyvin kiitollisia, kuten myös muiden yhteistyökumppanien kehityspanoksesta, asiakkuusjohtaja Tiia Ranta-Pere sanoo.

- Digitalisaatio ei ole mikään mörkö, jota pitäisi pelätä. Ratkaisut ovat olemassa eikä kyse ole rakettitieteestä. Avainasia on vilpittömästi kuunnella ihmisiä ja taivuttaa teknologia ihmisen tarpeiden mukaan sen sijaan, että alistumme olemassa oleviin digiuskomuksiin, tekninen arkkitehti Jani Hallikainen lisää. 

Yhteistyössä OYSin kanssa kehitetty eLaitoshuolto voitti vuoden 2017 Puhtausalan Vuoden teko -palkinnon.

Tutustu FCG Flowmedikin laitoshuollon laadunseurannan tuotteisiin

Flowmedik Tuotteet
25.5 MB, päivitetty 27.2.2019

Kirsi Klaile (kirsi.klaile a fcg.fi), 27.2.2019Takaisin