Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Hanke antoi vauhtia digikaavoitukselle - lue loppuraportti

Hanke antoi vauhtia digikaavoitukselle - lue loppuraportti

FCG:n Digikaavoitus-hanke innosti kuntia kehittämään kaavoitusta ja toi hyviä kokemuksia kaavaprosessin digitalisoinnista. Loppuraportti summaa kaksivuotisen hankkeen tulokset. Viime vuoden lopussa päättyneen hankkeen tavoitteena oli sujuvoittaa ja nopeuttaa kaavoitusprosessia sekä parantaa vuorovaikutusta kaavoittajien ja sidosryhmien välillä. Kaksivuotinen hanke pyrki kehittämään uusia käytäntöjä ja teknisiä ratkaisuja kaavoitukseen. Niitä etsittiin yhdessä kuntien pilottikohteissa, joita mukana oli Oulusta, Pihtiputaalta, Sipoosta ja Helsingistä. FCG Digikaavoitus-hanke oli osa valtakunnallista rakennetun ympäristön ja rakentamisen digitalisaatiota kehittävää KIRA-digi-hanketta, jota rahoittaa ympäristöministeriö. Tutustu hankkeen tuloksiin loppuraportissa Digikaavoitus: Tiedolla johtaminen, kaavoitusprosessin sujuvoittaminen digitalisointi, vuorovaikutus ja läpinäkyvyys Lue lisää pilottikohteista ja hankkeesta Digikaava.fi FCG:n Digikaavoitus-hanke innosti kuntia kehittämään kaavoitusta ja toi hyviä kokemuksia kaavaprosessin digitalisoinnista. Loppuraportti summaa kaksivuotisen hankkeen tulokset.

Viime vuoden lopussa päättyneen hankkeen tavoitteena oli sujuvoittaa ja nopeuttaa kaavoitusprosessia sekä parantaa vuorovaikutusta kaavoittajien ja sidosryhmien välillä. Kaksivuotinen hanke pyrki kehittämään uusia käytäntöjä ja teknisiä ratkaisuja kaavoitukseen. 

Niitä etsittiin yhdessä kuntien pilottikohteissa, joita mukana oli Oulusta, Pihtiputaalta, Sipoosta ja Helsingistä. FCG Digikaavoitus-hanke oli osa valtakunnallista rakennetun ympäristön ja rakentamisen digitalisaatiota kehittävää KIRA-digi-hanketta, jota rahoittaa ympäristöministeriö.

Tutustu hankkeen tuloksiin loppuraportissa

Kiradigi Raportti Fcg 18 1 2019
5.8 MB, päivitetty 1.2.2019


Lue lisää pilottikohteista ja hankkeesta Digikaava.fi 

Katariina Kääpä (katariina.kaapa a fcg.fi), 1.2.2019Takaisin