Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Kirkkonummen vedet Vaasiin

Kirkkonummen vedet Vaasiin

Uusi maljamainen vesitorni korvaa Kirkkonummen keskustan vanhan vesitornin. Näyttävän Vaasi-nimisen tornin on suunnitellut FCG Arkkitehdit.

Valinnan uudesta vesitornista teki Kirkkonummen kunnan päättäjistä, virkamiehistä ja rakentamisen asiantuntijasta muodostettu raati viime viikolla. Raadin mukaan voittanut suunnitelma Vaasi on olemukseltaan selvästi uudenlainen. Rakennus on eleetön ja maljamainen rakenne ilmentää läpinäkyvänä veden kaltaista aineettomuutta, mutta luo silti identiteettiä alueelle Vesitornimäen uutena maamerkkinä.

Uusi vesitorni valittiin Kirkkonummella kolmesta eri vaihtoehdosta, jotka on ideoinut työryhmineen arkkitehti Arja Sippola FCG Arkkitehdeistä. Vaasi-vaihtoehdon valintaan vaikuttivat lisäksi turvallisuusnäkökohdat ja elinkaarikustannukset. Maljamaisen rakenteen ulkoverhoilun kestoikä arvioitiin huomattavasti pidemmäksi kuin kahdessa muussa vaihtoehdossa. Ulkoverhoilun suojassa sijaitseva varsinainen vesisäiliö toteutetaan betonirakenteena. 

Sippola kertoo voittaneen ehdotuksen syntyneen ensisijaisesti teknisistä lähtökohdista. Vesimassa piti sijoittaa optimaalisen vedenpaineen vuoksi matalalle, joten veistoksellista korkeaa tornia ei ollut mahdollista suunnitella. Matala ja leveä säiliö sai ympärilleen kevyen ja kirkkaan maljan. 

Lue lisää Kirkkonummen tiedotteesta 31.1.2019 Keskustan vedet Vaasiin

Tutustu palveluihimme fcgarkkitehdit.fi

Vaasi Fcg Arkkitehdit 2

Katariina Kääpä (katariina.kaapa a fcg.fi), 4.2.2019Takaisin