Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Ravinto- ja puhtauspalvelut verkostohanke käynnistymässä

Ravinto- ja puhtauspalvelut verkostohanke käynnistymässä

Palvelujen kehittäminen jatkuu maakunta- ja sote-uudistuksen takia tai siitä huolimatta.

Tukipalvelujen tilaajilla on suuria haasteita väestön ikääntyessä, palvelutarpeen lisääntyessä ja rahoituksen kiristyessä. Myös kuntalaisten odotukset ovat kasvavaneet. Kunnat voivat järjestää palvelut itse, mutta myös mahdollisuudet ostopalveluihin lisääntyvät. Kilpailu kovenee väistämättä. 

Julkisen sektorin kestävyysvaje ja palvelutuotannon markkinariippuvuus ovat tosiasioita, jotka asettavat kehittämispaineita palveluille. 

FCG toteuttaa Ravinto- ja puhtauspalvelut eli RaPu-verkostohankkeen. Se viitoittaa julkisomisteisten palvelujen kehittämistä kohti taloudellisesti ja ekologisesti kestäväää tulevaisuutta. Palveluntuottajat kehittävät verkostossa toimintaansa yhteistyössä tilaajaorganisaatioiden kanssa.

RaPu-verkosto käynnistyy huhti-toukokuussa. Haemme nyt kehittämisestä innostuneita osallistujaorganisaatioita mukaan.

- RaPu-verkostohankkeen tavoitteena on loppuasiakasta kuunteleva ja tilaajan tarpeet täyttävä palvelu, joka säästää voimavaroja ja resursseja, valmentaja Jaana Levo kertoo.


Jaana Levo on ruokatuotannon laadun, vastuullisuuden, ruokapalvelujen johtamisen ja peruspalveluja tukevien palvelujen järjestämisen asiantuntija. Hän hallitsee erinomaisesti investointi- ja kustannuslaskennan lisäksi myös kilpailuttamisen. Kaikki RaPu-hankkeeseen osallistuvat pääsevät hyötymään Jaanan vankasta asiantuntemuksesta ja laajasta kokemuksesta.
 

Kirsi Klaile (kirsi.klaile a fcg.fi), 27.2.2019Takaisin