Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Automaatio avuksi sijaisrekrytointiin

Automaatio avuksi sijaisrekrytointiin

Tekstiviestiavusteista sijaishakua käyttävät FCG Talentin asiakkaat arvioivat, että järjestelmän säästämä työaika voi rahaksi muutettuna tarkoittaa jopa kymmenien tuhansien eurojen säästöjä vuositasolla.

Suurin osa sijaistarpeista tulee yllättäen. Työntekijä sairastuu illalla, ja esimiehen on löydettävä sijainen heti aamuksi. Jos esimies onnistuu saamaan sijaisen soittojen ja viesttitelyn jälkeen, edessä on vielä paljon työtä kuten tietojen toimittaminen sidosryhmille ja muille sijaisehdokkaille.


Automaatio avuksi sijaisten rekrytointiin


Sijaushaun voi hoitaa myös helposti. FCG Talentin kehittämässä Kuntarekry-järjestelmässä on oma sijaishallinta, jota tukee tekstiviestiavusteinen sijaishaku. Sijaistarpeen ilmetessä esimies syöttää tiedot järjestelmään ja käynnistää haun. Järjestelmä hakee tietokannasta ehdokkaat, joiden kelpoisuus-, soveltuvuus- ja käytettävyystiedot sopivat sijaisuuteen. Esimies lähettää ehdokkaille joko ryhmittäin tai yhdellä kertaa Sijaisuus tarjolla -tekstiviestin. Työtarjoukseen nopeimmin vastannut saa paikan.

Ohjelmisto hoitaa automaattisesti valitun sijaisen kytkemisen sijaisuuteen, päivittää sijaisuuden henkilön tietoihin ja merkitsee aikavarauksen hänen käytettävyystietoihinsa. Avainhenkilöt saavat automaattisesti tiedon sijaisesta.


Säästöä ja tehoa


Tekstiviestiavusteista sijaishakua käyttävät Kuntarekryn asiakkaat ovat arvioineet, että säästynyt työaika voi merkitä jopa kymmenien tuhansien eurojen säästöjä vuositasolla, sillä sijainen löytyy nopeimmillaan jopa muutamassa minuutissa.

Järjestelmän käyttö merkitsee myös sijaisprosessin parempaa laatua. Hakuviesti tulee vain sopiville ehdokkaille, työnhakijat ovat selvillä haun etenemisestä, ja työnantaja saa varmemmin hakuehdot täyttävän sijaisen.

Sijaisrekisteri on osa Kuntarekry-rekrytointijärjestelmää. Sen saa käyttöön helposti valmiilla asetuksilla. Käyttöönottokustannuksena on vain käyttäjäkoulutus.

Lue lisää FCG Talentin sijasrekisteristä >

Kirsi Klaile (kirsi.klaile a fcg.fi), 6.3.2019Takaisin