Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

FCG:n suunnittelema runkovesijohto valmistunut Turun seudulle

FCG:n suunnittelema runkovesijohto valmistunut Turun seudulle

FCG:n Turun Seudun Vesi Oy:lle suunnittelema 7,5 kilometriä pitkä DN800-runkovesijohtolinja Turun Saramäen Kalliosäiliöltä Raisioon on valmistunut.

FCG vastasi Saramäki-Parolanpuisto –linjan (tuttavallisemmin Saparo) rakennussuunnittelun lisäksi työnaikaisesta suunnittelusta ja rakentamisen valvonnasta. Rakennussuunnittelu toteutettiin vuosina 2016-2017, rakentaminen alkoi kesällä 2017. Vesijohtolinja valmistui vaaditun aikataulun mukaisesti vuoden 2018 lopussa.

 

Runkovesijohtolinja varmentaa Turun pohjoisosien ja Raision ja Naantalin vedenjakelua sekä mahdollistaa vedenjakelun laajentamisen myöhemmin muun muassa Maskun ja Nousiaisten suuntaan. Saparon yhteydessä suunniteltiin ja rakennettiin myös Vaijerikatu ja alueellista vesihuoltoa Turun Saramäkeen, hulevesilinja Turun kehätien varteen sekä tiivisteseinä Pomponrahkan ja kehätien väliin edesauttamaan suojellun suoalueen ennallistamista. Tilaajaosapuolina toimivat Turun Seudun Veden lisäksi Turun kaupunki, Turun Vesihuolto Oy sekä Varsinais-Suomen ELY-keskus. Rakennusurakan toteutti ReSolum Oy.

 

7.3.2019 vietettiin Saparon valmistujaisjuhlia Saramäen kalliosäiliössä ja Naantalin kylpylässä. Saparon toteutuksen kustannusarvio oli 10 miljoonaa euroa, joka alitettiin 1,6 miljoonalla eurolla. Turun Seudun Vesi Oy sekä sen omistajakuntien edustajat kiittelivät hankkeen aikataulussa pysynyttä toteutusta ja kustannusarvion reilua alitusta. Turun Seudun Veden toimitusjohtaja Aki Artimo totesi Turun Sanomien haastattelussa, että rakennushankkeen budjetin alittaminen onnistui mm. hyvällä suunnittelulla. FCG:n projektipäällikkönä ja pääsuunnittelijana toimi Katriina Jokinen, päävalvojana Jouni Hyypiä ja valvojina Arto Wendelin ja Kauko Marttila.


Turun Seudun Vesi Oy (TSV) on yhdeksän Turun seudun kunnan omistama tukkuvesiyhtiö, joka tuottaa tekopohjavettä Kokemäenjoesta otetusta vedestä Virttaankankaan harjualueella. TSV:n vettä juodaan lähes kaikissa Turun seudun kunnissa. 

Semi Salmikannas (semi.salmikannas a fcg.fi), 13.3.2019Takaisin