Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Opintomatka Hollantiin vanhustenhuollon merkeissä

Opintomatka Hollantiin vanhustenhuollon merkeissä

FCG Koulutus on tuonut kansainvälisiä kokemuksia ja innovaatiota suomalaisille jo vuosikymmenten ajan. Oppia tarjotaan monessa muodossa: perinteisissä koulutuksissa, seminaareissa, webinaareissa ja tallenteissa. Tehokkainta on kuitenkin lähteä itse katsomaan sinne, missä asiat tehdään hyvin ja tuloksellisesti. Puhumme nyt opintomatkoista. Sellaiselle lähti viime keväänä Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta ja kaupungin johtavat virkamiehet. Teemana oli vanhustenhuolto Hollannissa.

– Parhaita käytäntöjä ei aina keksitä Suomessa, vaikka olemme monessa asiassa edelläkävijöitä. Innovaatiot ovat kalliita. Miksei siis mennä katsomaan, miten asiat hoidetaan naapurissa? Meidän työmme on löytää kohteet ja solmia kontaktit. Kun kyseessä on räätälöity matka, asiakas saa kirjaimellisesti, mitä tilaa: opintomatkan sinne, mistä hän voi parhaiten ammentaa näkemystä ja oppia omaan työhönsä, toimialajohtaja Jari Koivisto FCG Koulutuksesta sanoo.


– FCG:n opintomatkaan liittyy aina laaja ennakkomateriaali. Päivän aikana tutustumme 2–3 kohteeseen, ja suomalainen asiantuntija kertoo taustatiedot matkalla. Illalla on yhteenveto päivän aikana nähdystä. Usein matkaan liittyy myös ns. luova prosessi, jossa pohdimme, mitä ja miten opittua voidaan soveltaa kotona Suomessa.


FCG Koulutus rakensi ohjelman vantaalaisten toiveiden mukaan. Hollannin ratkaisut ja toimintatavat hyvin tunteva Jari Koivisto oli itse matkanjohtajana ja piti alustukset ennen kohteeseen saapumista.


Lue koko artikkeli asiakaslehdestämme: Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunta kävi tutustumassa Hollannin vanhusten­huoltoon


Lue lisää palvelustamme: FCG Koulutus

Semi Salmikannas (semi.salmikannas a fcg.fi), 14.3.2019Takaisin