Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Blogi: Digikaava - Kehitys ei ole helppoa ja edelläkävijöitä tarvitaan

Blogi: Digikaava - Kehitys ei ole helppoa ja edelläkävijöitä tarvitaan

Digikaavoituksen rooli korostunee tulevaisuudessa, kun maankäyttö- ja rakennuslakia sekä kiinteistöverolakia uudistetaan. Vuorovaikutteisessa suunnittelussa on ollut jo jonkin aikaa käytössä erilaisia digitaalisia työkaluja, jotka ovat usein irrallaan toisistaan ja osin irrallaan paikkatiedosta.

FCG:n digikaavoituksen KiraDigi-hanke valmistui viime vuoden lopussa, mutta se ei tarkoita että työ aiheen parissa päättyisi. Työ pilottihankkeiden parissa jatkuu edelleen. Digikaavoitus tulee uudistamaan kaavoitusprosessia entistä sujuvammaksi, nopeammaksi ja tehokkaammaksi. Tämä kunniahimoinen tavoite kuitenkin vaatii suunnittelutapojen ja -organisaatioiden sekä asenteiden muutosta. 


Nykyhetkessä ollaan todennäköisesti jo vaikuttamassa siihen, miten kaavoitukseen liittyvät käytännöt muuttuvat.


Lue lisää digikaavoituksen tulevaisuuden näkymistä ja tutustu pilottihankkeisiin Jan Tvrdyn Digikaava: Kehitys ei ole helppoa ja edelläkävijöitä tarvitaan -blogissa. Tutustu myös muihin blogeihimme Kaupunkisuunnittelu.com -sivulla. 


Lue myös asiakaslehtemme artikkeli: Hanke antoi vauhtia digikaavoitukselle


Tutustu palveluumme: Arkkitehtuuri ja yhdyskunnat

Semi Salmikannas (semi.salmikannas a fcg.fi), 18.4.2019Takaisin