Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Karoliina Joensuu on aloittanut energia, vesi ja ympäristö -palvelualueen johtajana

Karoliina Joensuu on aloittanut energia,  vesi  ja ympäristö -palvelualueen johtajana

DI, Luk Karoliina Joensuun houkutteli FCG:lle mahdollisuus yhdistää osaamisalueita, joiden parissa hän on työskennellyt viime vuodet.

Karoliina Joensuu siirtyi FCG:lle ÅF:ltä. Työuran varrelle on mahtunut myös pesti Pöyryllä. Pakko kysyä heti alkajaisiksi, oliko toimitusjohtaja Mari Puoskari jo entuudestaan tuttu? 

- Vaikka olemme Marin kanssa kummatkin entisiä pöyryläisiä, emme olleet siellä yhtä aikaa. Olemme käytännössä tutustuneet vasta täällä FCG:llä. Minut houkutteli FCG:lle mahdollisuus yhdistää osaamisalueita, joiden parissa olen työskennellyt viime vuodet. Niitä ovat ympäristökonsultointi, tuulivoimahankkeet ja sähkönsiirtoverkkojen suunnittelu. Jo reilun kuukauden jälkeen on selvää, että kokemus eri näkövinkkeleistä on hyödyksi, Karoliina Joensuu sanoo. 

Tuulivoimasta Karoliina Joensuu puhuu hyvin mielellään ja hänen taustansa on alalla niin vahva kuin Suomessa ylipäänsä on mahdollista, mukaan lukien vuosien pesti tuulivoimayhdistyksen hallituksessa. 

FCG:llä Karoliina Joensuu vetää organisaatiota, jossa työskentelee 80 ympäristö- ja energia-alan sekä vesihuollon asiantuntijaa. Toimiminen kuntien luottokumppanina tässä laajuudessa on uutta. Toisaalta yksityisen sektorin vahva osaaminen on etu - onhan ääneen jo lausuttu tavoite vahvistaa asemaa juuri sillä puolella. 

- Minulle on palkitsevaa työskennellä yrityksessä, jossa osaaminen on näin monimuotoista. Organisaatiossa ja toiminnassa paljon samaa kuin aiemmassa tehtävissäni. On kuitenkin myönnettävä, että opettelen vielä tapaa tehdä aktiivista myyntiä kuntapuolella.  

- Odotan innolla konsernin strategiaprosessin käynnistymistä ja siitä seuraavia askeleita omalle palvelualueellemme. Monet toimialat kehittyvät valtavan nopeasti mm. digitalisaatioon, ilmastonmuutokseen ja kiertotalouteen liittyvistä syistä. On valtavan mielenkiintoista pohtia, miten meidän tulee kehittää omaa palvelutarjontaamme vastauksena näihin muutoksiin. Toisaalta johtajana mietin tapoja, joilla voin tuoda myös avoimuutta, keskustelua ja positiivisuutta työpäivään. Meillä saa olla mukavaa ja naurua. 

Suomen demografisessa kehityksessä Karoliina Joensuu on poikkeus: maallemuutto ja asettuminen miehen kotitilalle Lohjalle. Satavuotias hirsitalo on ikuisuusprojekti, mutta mieluinen. Maallemuutto tehnyt hänestä myös maaseudun puolestapuhujan. Työmatkat ovat osin omaa, osin työaikaa: puheluita ja äänikirjoja, tarkemmin keveitä äänikirjoja.   

 

 

 

 

Kirsi Klaile (kirsi.klaile a fcg.fi), 15.4.2019Takaisin