Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

FCG Flowmedikin infektiotorjunnan mittarit käyttöön perusterveydenhuollossa

FCG Flowmedikin infektiotorjunnan mittarit käyttöön perusterveydenhuollossa

Flowmedikin eMittarit on otettu käyttöön ensimmäistä kertaa perusterveydenhuollossa Siilinjärvellä. Palvelut tukevat tartuntojen ehkäisyä, hahmottavat palveluprosessin sisältöä ja auttavat toiminnan kehittämisessä.

Siilinjärven sosiaali- ja terveyspalvelut ottavat käyttöön uuden sukupolven infektiotorjuntajärjestelmät. eDesi-, eHuuhde-, ePiikki-, eHanska- ja eHypoteesi-palvelut visualisoivat käsihuuhteen ja suojakäsineiden käyttöön ja rokotekattavuuteen liittyvää metriikkaa. Palvelut tukevat tartuntojen ehkäisyä, hahmottavat palveluprosessin sisältöä ja auttavat toiminnan kehittämisessä. 


FCG Flowmedikin ePalvelut on kehitetty yhteistyössä yliopisto- ja keskussairaaloiden infektiotorjunnan ammattilaisten kanssa. Siilijärvi ottaa palvelut käyttöön perusterveydenhuollossa eHuuhdetta lukuun ottamatta ensimmäisenä Suomessa.
-  Koordinoitu infektiotorjuntaprosessi on yksi keskeisistä tavoitteistamme. Haluamme sekä varmistaa palvelujemme turvallisuuden asiakkaille ja hoitohenkilöstölle että olla terveydenhuollon edelläkävijöitä tiedolla johtamisessa, Siilinjärven johtava lääkäri Katri Hollmén sanoo.

ePalveluiden mittarit ja niiden tuottama tieto ovat olleet käytössä erikoissairaanhoidossa jo kolmisen vuotta. Käsihuuhteen ja suojakäsineiden käyttö sekä parantunut rokotekattavuus ja ehkäisevät infektiotartuntoja ja säästävät kustannuksia. 


- Tartuntatautien ehkäisy on meidän jokaisen vastuulla. On tärkeää, että hoitohenkilökunta ja lääkärit ehkäisevät infektioiden leviämistä suojaamalla asiakkaita, itseään ja läheisiään, FCG Flowmedikin asiakkuusjohtaja Tiia Ranta-Pere sanoo. 


- Taloudellisesta hyötyä arvioitaessa voimme käyttää lähtökohtana hoitoon liittyvien infektioiden voin viiden miljoonan euron vuosikustannuksia. ePalveluiden käyttö sosiaali- ja perusterveydenhuollossa tuo vielä huomattavasti enemmän taloudellista hyötyä, koska potilasmäärät ovat suuret. Voimme välttyä hoitokomplikaatioilta, jotka väistämättä vaativat kalliin erikoissairaanhoidon. Infektioiden aiheuttamiin kustannuksiin voidaan laskea luonnollisesti myös menetetyt työpäivät. Inhimilliselle kärsimykselle emme edes voi laskea hintaa.


Lisätietoja:
asiakkuusjohtaja  Tiia Ranta-Pere
 +358 400 280 554, tiia.rantapere a flowmedik.fi


Kirsi Klaile (kirsi.klaile a fcg.fi), 6.5.2019Takaisin