Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Pyhtään lentokentän kaavaluonnos valmistunut

Pyhtään lentokentän kaavaluonnos valmistunut

Kaavaluonnokseen perustuvat FCG Arkkitehtien luomat havainnekuvat julkistettiin Pyhtään kunnan ja Cursor Oy:n toimesta 17.5. Helsinki East Demo Day -tapahtumassa.

Pyhtää-Redstone lentokentän on suunniteltu kasvavan kokonaiseksi teknologiapuistoksi nimellä Helsinki East Aerodrome. Lentokentän yhteyteen on kaavoitettu 300 hehtaarin alue ilmailulle sekä logistiikka- ja teknologiateollisuudelle. Lisäksi alue on mukana kilpailemassa Suomen Ilmailumuseon uudesta sijoituspaikasta. 


— Uskomme, että seuraavan viiden vuoden aikana Helsinki-East Aerodromelle syntyy paljon noihin toimialoihin liittyvää elinkeinotoimintaa, kertoo Pyhtään kunnanjohtaja Jouni Eho Kymen Sanomille. 


FCG Arkkitehdit ovat laatineet osayleiskaavan Pyhtään kirkonkylän alueelle, johon lentokenttä myös kuuluu. Lisäksi FCG Arkkitehdit ovat tehneet aluesuunnitelman, kokonaisvision ja sen visualisoinnin. Pyhtää-Redstone on Suomen uusin julkinen lentokenttä ja sen kiitorataa laajennetaan parhaillaan. Kentällä on jo nyt drooni-ilmailun kehitystoimintaa ja testausta. 


Tutustu palveluumme: Arkkitehtuuri ja yhdyskunnat


Lue aiheesta lisää: Kymen Sanomat


Yle


Loviisan Sanomat

Semi Salmikannas (semi.salmikannas a fcg.fi), 20.5.2019Takaisin