Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Blogi: Kaupungin sydän maan alla

Blogi: Kaupungin sydän maan alla

FCG tekee parhaillaan selvitystä, jossa luodataan Helsingin maanalaisen keskustan mahdollisia tulevaisuuksia. Miten kävelytunneleita voidaan parantaa ja tehdä viihtyisämmäksi?

Pitäisikö maanalaisia yhteyksiä lisätä ja yhtenäistää? Vai tulisiko tyytyä nykyisten parantamiseen ja suunnata isommat resurssit maan päällisiin julkisiin tiloihin, aukioihin, palveluihin ja ylipäätään katuympäristöön? 


– Vähittäistavarakaupan myynnistä ydinkeskustassa 85 prosenttia tulee maanalaisista liiketiloista. Olisitko uskonut - ihan oikeasti? Maan alle kaivautuminen on ollut käynnissä pitkään ja vaivihkaa, kertoo Jani Päivänen tuoreessa blogissaan Kaupunkisuunnittelu.com -sivulla. 


FCG seuraa maanalaisten tilojen käyttöä useilla tutkimusmenetelmillä määrällisestä seurannasta digitaalisiin sovelluksiin. Seurantaan voi osallistua Chaos Crowd -sovelluksen avulla tai sosiaalisessa medissa aihetunnisteella #myundergroundhelsinki. 


Järjestämme yhteistyössä FCG Koulutuksen kanssa myös lyhyen kurssin, jolla kokeillaan useimpia projektissa käytettävistä menetelmistä ja osallistutaan tutkimuksen tekoon.


”Kävelevä kaupunkilaboratorio” –kaupunkianalyysikurssi 11.-12.6. Ilmoittaudu ja lue lisää tästä!


Lue koko blogi: Kaupungin sydän maan alla

Semi Salmikannas (semi.salmikannas a fcg.fi), 3.6.2019Takaisin