Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Pakon käytön seminaari - nyt ensimmäistä kertaa FCG:n koulutustarjonnassa

Pakon käytön seminaari  - nyt ensimmäistä kertaa FCG:n koulutustarjonnassa

Monipuolinen ohjelma tarjoaa esimerkkejä ja hyviä käytänteitä eri toimialoilta.

Pakon käyttö - missä raja kulkee?

Itsemääräämisoikeus on sosiaali- ja terveydenhuollon johtava periaate. Pakkoa ja rajoittamista käytetään kuitenkin laajasti. Käytännöt, valvonta ja lainsäädäntö vaihtelevat toimialoittain. Taustalla ovat samat kysymykset turvallisuudesta, itsemääräämisoikeudesta ja hyvästä hoidosta. 


- Seminaarissa ylitetään sote-rajat ainutlaatuisesti. Problematiikka on monilla toimialoilla sama: miten turvataan hyvä hoito ja itsemääräämisoikeus? Halusimme koota kattavan ohjelman, jossa mukana on lain tulkintaa ja hyviä käytänteitä. Siksi koulutuksesta hyötyvät sekä arjen työtä tekevät että käytänteistä vastaavat esimiehet, koulutuspäällikkö Sanni Isometsä sanoo.

Seminaaripäivän aikana osallistujat saavat kokonaisvaltaisen käsityksen itsemääräämisoikeuden ja rajoittamistoimenpiteiden käytöstä, parhaista toimintamalleista ja tulevaisuuden visioista. Monipuolinen ohjelma tarjoaa hyviä käytänteitä yli toimialarajojen. Keynote on Brendan Stone (NHS England), joka tuo mukaan kansainvälisen näkökulman.

Pakon käytön seminaari pidetään Finlandia-talossa 2.10.2019. 

Tutustu koko ohjelmaan >

Kirsi Klaile (kirsi.klaile a fcg.fi), 30.8.2019Takaisin