Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

RuokaSuomi-tapahtumassa puhutaan ravitsemuksesta, ruokaturvallisuudesta ja ilmastokysymyksistä

RuokaSuomi-tapahtumassa puhutaan  ravitsemuksesta,  ruokaturvallisuudesta ja ilmastokysymyksistä

Kuntien tai yksityisten yritysten järjestämän ruoantuotannon vastuu ravitsemuksesta ja ruoan ympäristövaikutuksista on suuri. Joukkoruokailun piirissä on päivittäin kolmannes suomalaista.

Ruokaa tulisi tuottaa vain tarpeeseen. Juuri sopiva määrä, juuri oikeanlaista ja oikeaan aikaan valmistettu ja tarjottu ruoka on paras ilmastoteko, mitä ruokapalvelun tuottajat voivat tehdä. Ketjussa on monta vaihetta ja monta mahdollista katkokohtaa.


Koko ruoantuotantoketju alkutuotannosta logististen järjestelyjen kautta suurkeittiöiden tehokkaisiin prosesseihin ja laitteisiin kuluttaa merkittävän määrän luonnonvaroja, vettä ja energiaa ja aiheuttaa lisäksi ravinnekuormitusta maaperään ja vesistöihin.


Neljännes kansalaisen ilmastokuormasta tulee ruoasta. Ruoan tuotannon peruskysymyksiä ovat: mitä viljellään ja missä, miten viljellyt tuotteet kuljetetaan sinne missä ne käytetään, miten pakattuina ja missä lämpötiloissa ne säilytetään ja miten ne prosessoidaan, jotta ne päätyvät riskittöminä ja käyttökelpoisina lautasille nautittavaksi. 

Kuntien tai yksityisten yritysten järjestämän ruoantuotannon vastuu ravitsemuksesta ja ympäristövaikutuksista on suuri. Joukkoruokailun piirissä on päivittäin kolmannes suomalaisista.


Kaksipäiväisessä tapahtumassa keskitytään ruokapalveluiden vastuulliseen tuottamiseen, puhutaan tulevaisuuden trendeistä, kustannustehokkkuudesta ja opitaan konkreettisesti, kuinka juhlapuheet voi viedä käytäntöön. Mitkä ovat työntekijöiden ja asiakkaiden mahdollisuudet vaikuttaa laadukkaan aterian toteuttamiseen? Vain syöty ruoka ravitsee ja pitää yllä terveyttä, optimaalia energiatasoa ja toimintakykyä!

Tapahtuma on suunnattu ruokapalvelun johdolle, asiantuntijoille ja esimiehille sekä sote- ja sivistystystoimen johdolle ja esimiehille. Tavoitteena on saattaa yhteen ravitsemus- ja ruokaketjun toimijat, tarjota uusia näkökulmia työhön ja mahdollisuuden verkostoitumiseen.

Yhteisten osuuksien lisäksi kaksi rinnakkaissessiota, joista toinen painottuu soteen (toimintakyvyn parantaminen ja ylläpito oikean ravinnon avulla) ja toinen opetustoimeen (ravinnon merkitys kasvussa). Sotesession vetää FCG:n  Jaana Levo ja opetustoimen osuuden Tarja Alatalo  Pirkanmaan Voimia Oy:stä.


RuokaSuomi-tapahtuma järjestetään 29.10.–30.10.2019 Tampereella. Lue lisää > 

Kirsi Klaile (kirsi.klaile a fcg.fi), 3.10.2019Takaisin