Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Rekrytoija 2019 -tapahtuma

Rekrytoija 2019 -tapahtuma

FCG Talentin järjestämä Rekrytoija 2019 –tapahtuma oli onnistunut. Tapahtuma tarjosi paljon loistavia puheenvuoroja ajankohtaisista asioista kunta-alan rekrytoinnin osalta.

Rekrytoija tapahtuma järjestettiin tänä vuonna Tampereella ja tapahtuma osoitti jälleen, että tämän kaltaiselle tapahtumalle on kysyntää kunta-alan HR- ja rekrytointiyksiköissä. Tapahtuma kokosi paikalle noin satakunta kunta-alan rekrytointi ja HR-ammattilaista. Lisäksi tapahtumassa nähtiin iloksemme myös muutamia yksityisen sektorin edustajia. 

Tapahtuman puheenvuorot käsittelivät ajankohtaisia aiheita nykypäivänä rekrytoinnissa. Ensimmäisen päivän teemana oli kunnan brändin ja työnantajamielikuvan kehittäminen. Tapahtuman juontajana ja moderaattorina toimi Jussi-Pekka Rantanen ja tapahtuman avaussanat lausui Tampereen kaupungin pormestari Lauri Lyly

Ensimmäisen päivän puheenvuoroissa kultiin ja nähtiin paljon hyviä esimerkkejä onnistuneesta kunta-alan brändäyksestä sekä rekrytoinneista. Porin kaupungin viestintäpäällikkö Salla Rajala esitteli Porin uudistuneen ja palkitun brändinrakennus vaiheita esimerkein. Riihimäen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Miia Nahkuri vuorostaan esitteli miten huumori ja rohkeus työpaikkailmoituksissa on johtanut hyviin tuloksiin rekrytoinneissa. Antti Merilehto vei kuulijat kahluualtaaseen digitalisaatiosta ja tekoälystä sekä kehotti kaikkia tutustumaan digitalisaation ja tekoälyn mahdollisuuksiin myös kunnissa. Iltapäivän paneelikeskustelussa Avidlyn Sanna Rautio, Elisan Saku Tihveräinen, TYKS:n Sanna-Mari Heinonen ja FCG:n Eeva Kokki ruotivat rekrymarkkinointia ja sen vaikutusta työnantajamielikuvan rakentamiseen.

Toinen päivä vei kuulijat syvemmälle HR:n maailmaan toi uusia ideoita mm. työoikeudellisiin asioihin, HR:n ja rekrytoinnin haasteisiin sekä osaamisen hallintaan. Roshierin Anu Waaralinna esitteli ymmärrettävin case esimerkein, miten pitää huolta että lakiasialliset velvoitteet tulevat hoidetuksi rekrytoinnissa. Timo Aro tarjosi ajatuksia herättävän puheenvuoron tulevaisuuden näkemyksistä ja haasteista, joita mm. väestön ikääntyminen ja kaupungistuminen tuovat rekrytointiin. Hän myös esitti hyviä ideoita, miten näihin haasteisiin voidaan valmistautua. PHHYKYN HR-asiantuntijat Vili Reponen ja Kristiina Laakso esittelivät, miten PHHYKY on oppisopimusten avulla onnistunut löytämään tekijöitä haastavaan lähihoitajien osaajapulaan. Marita Lehikoinen tarjosi ideoita ja ajatuksia osaamisen hallintaan, henkilöstösuunnitteluun ja ennakoivaan HR-suunnitteluun. XAMK:n Satu Pulkkinen osoitti, miten tärkeää turvallisuuden tunteen avulla voidaan luoda parempia perehdytyksiä sekä saada parempi startti uudelle työntekijälle. Lopuksi vielä rekrytointikouluttaja Juho Toivola kertoi ehdokaskokemuksen tärkeydestä ja sen kehittämisestä. Juho myös tarjosi 50 konkreettista ideaa ehdokaskokemuksen parantamiseen, joita jokainen rekrytoija voi hyödyntää työssään.

Kalle Matihaldi (kalle.matihaldi a fcg.fi), 8.11.2019Takaisin