Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Käytätkö somekanavia tehokkaasti omassa työssäsi?

Käytätkö somekanavia tehokkaasti omassa työssäsi?

Moni on aktiivinen sosiaalisessa mediassa, mutta miettii, kuinka viestiä työhön liittyvissä tai sitä sivuavissa asioissa.

Jokainen meistä on viestijä -lausahdus on kuulunut viime aikoina tiuhaan työpaikoilla. Vaikka osa organisaation virallisista kanavista pysynee jatkossakin ammattiviestijöiden näpeissä, työntekijöiden omalle viestinnälle ja viestintätaidoille on suuri tarve. Työnantajat myös kannustavat jakamaan työpäivään liittyviä tapahtumia sosiaalisessa mediassa, sillä spontaanit kommentit ja henkilökohtainen näkökulma rakentavat työantajamielikuvaa huomattavasti tehokkaammin kuin virallinen tiedottaminen.

FCG Koulutus on rakentanut uuden koulutuskokonaisuuden, joka antaa monipuoliset valmiudet somekanavien käyttöön. Some-passi perehdyttää eri kanaviin, antaa näkemystä systemaattiseen sisällönsuunnitteluun ja esittelee kanavien omat analytiikkatyökalut. 

Some-passi poikkeaa muista sosiaalisen median koulutuksista siinä, että se lähtee kuntaorganisaation tarpeista. Koulutus myös opastaa tuottamaan sisältöä niin, että eri kanavien sisällöt myös tukevat toisiaan.

- Viestintä on somen myötä muuttanut muotoaan, sillä some on tänä päivänä kaikkialla. Nopeus on valttia, ja aamun uutinen on illalla jo vanha, jos ei käytä somea. Käyttökin on helppoa – mutta todellinen taituruus syntyy treenaamalla, koulutusliiketoimintamme vetäjä Tarja Salonen sanoo.

- Somen voima esimerkiksi kuntalaisten ja kunnan välisessä vuorovaikutuksessa on valtava. Millä muulla tavalla tänä päivänä saa tietoa jakoon tai tiedotteet esiin kuin siinä kanavassa, jossa yhä useammat kuntalaisetkin ovat?  Kuka tahansa voi somettaa haluamallaan tavalla, mutta tulokselliseen viestintään tarvitaan osaamista. Tähän tarpeeseen kehitimme Somepassin.

Some-passi koostuu kolmesta webinaarista ja yhdestä lähipäivästä. Kahdessa ensimmäisessä webinaarissa käydään läpi kanavat ja kolmannessa mainonta. Lähipäivässä keskitytään sisällöntuotantoon, maineenhallintaan ja analytiikkaan. Webinaarit ovat 3.2., 10.2. ja 23.3. Lähikoulutus on 18.3. Tampereella.

Lue lisää Somepassista >


 

Kirsi Klaile (kirsi.klaile a fcg.fi), 10.1.2020Takaisin