Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

FCG Suunnittelukeskus Oy ja FCG IP-Tekniikka Oy yhdistyvät FCG Planeko Oy:ksi

FCG Suunnittelukeskus Oy ja FCG IP-Tekniikka Oy fuusioituvat FCG Planeko Oy:ksi 1.3.2008. Kahden perinteikkään organisaation toimintojen yhdistäminen tukee FCG:n asemaa omien toimialojensa vahvimpiin lukeutuvana tekijänä.

─ FCG Planeko Oy:llä on erinomaiset edellytykset jatkaa toimintaansa infrastruktuuriin, ympäristöön ja yhdyskuntiin kohdistuvan suunnittelun ja konsultoinnin kärkinimenä sekä kotimaassa että kansainvälisesti, toteaa FCG Planeko Oy:n toimitusjohtaja Matti Ojala.

Keskeisenä ajatuksena fuusiossa on ollut FCG:n liiketoiminnan kehittäminen ja asiakaslähtöisyys. FCG:n paikallisten toimipaikkojen kautta sekä FCG Planeko Oy:n että koko FCG-konsernin osaaminen on valtakunnallisesti FCG:n asiakkaiden käytettävissä. Alueellisia toimipaikkoja FCG:llä on yhteensä 14 seuraavilla paikkakunnilla: Helsinki, Joensuu, Jyväskylä, Kajaani, Kotka, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Oulu, Porvoo, Rovaniemi, Seinäjoki, Tampere ja Turku.

Suunnittelukeskuksella on pitkä historia infra- ja yhdyskuntasuunnittelussa. FCG-konserniin keväällä 2007 liitetty IP-Tekniikka puolestaan on tuonut FCG:lle vahvaa geotekniikan ja ympäristökonsultoinnin osaamista. IP-Tekniikan myötä FCG:n asema myös yksityisen sektorin hankkeissa vahvistui. Yhtiöt ovat tehneet pitkään myös kansainvälisiä konsultointihankkeita esimerkiksi Baltian maissa ja Venäjällä.

Maaliskuun alussa syntyvän FCG Planeko Oy:n toiminta jakautuu viidelle sektorille: arkkitehtuuri ja aluekehitys, geo- ja rakennustekniikka, liikenne ja väylät, vesihuolto ja –tutkimus sekä ympäristökonsultointi.

LISÄTIETOJA: toimitusjohtaja Matti Ojala, FCG Planeko Oy, puh. 010 409 5266, matti.ojalafcg.fi

Eeva Kokki (eeva.kokki a fcg.fi), 14.2.2008Takaisin