Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Tietoyhteiskuntavaalipaneeli Kuntamarkkinoilla – Nyt jo kolmannen kerran

FCG MentorIT järjestää Kuntamarkkinoilla tietoyhteiskunta-aiheisen vaalipaneelin. Paneelissa keskustelijoina puolueita edustavat Paavo Arhinmäki (vas), Jouni Backman (sd), Kyösti Karjula (kesk), Jyrki Kasvi (vihr) ja Taru Tujunen (kok). Tietoyhteiskuntapaneeli järjestetään jo kolmannen kerran.

Paneelissa keskustellaan tietoyhteiskunnan tilasta ja tulevaisuudesta: Mitä tietoyhteiskuntakehityksessä menestyminen vaatii niin kansallisesti kuin alueellisestikin? Millaisia palveluita tietoyhteiskunnassa pitäisi tarjota ja miten varmistetaan, että ne ovat kaikkien saatavilla? Entä millaista osaamista tietoyhteiskunnassa pärjääminen vaatii yksilön näkökulmasta ja millaisia panostuksia se edellyttää koulutukselta?

- Puolueet ovat pitäneet tietoyhteiskuntateemaa valitettavan vähän esillä. On mielestäni tärkeää, että tämä aihe nostetaan esille, koska se jää helposti muiden teemojen varjoon. Kunnat ovat kuitenkin tärkeässä roolissa tietoyhteiskehityksen eteenpäin viemisessä ja vaikutukset näkyvät jokaisen arjessa, huomauttaa Kuntaliiton tietoyhteiskunta-asiain päällikön Heikki Lunnas. Lunnas toimii myös tietoyhteiskuntavaalipaneelin puheenjohtajana.

Paneeli on nyt ajankohtainen, sillä syksyn aikana pohditaan sähköisen hallinnon kehittämislinjauksia laajemminkin. Kuntaministeri Mari Kiviniemi on käynnistänyt hankkeen julkisten palveluiden sähköistämiseksi ja myös kuntaliiton omat tietoyhteiskuntalinjaukset ovat viimeistelyvaiheessa.

Vaalipaneeli pidetään Kuntatalon keskiviikkona 10.9.2008 klo 12.15–13.15 kokoustilassa 4.10. Paneelin järjestää Finnish Consulting Group –konserniin kuuluva FCG MentorIT Oy.

Lisätietoja:
Tietoyhteiskunta-asiain päällikkö Heikki Lunnas, puh. 050 66 725
Toimitusjohtaja Anette Vaini-Antila, puh. 0500 735 211

Eeva Kokki (eeva.kokki a fcg.fi), 9.9.2008Takaisin