Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

FCG:n suunnitteleman Rovakadun valaistus palkittiin

Rovaniemen Rovakadun ja Koskikadun kävelykadun valaistus palkittiin toukokuun alussa New Yorkissa maailman vanhimmassa valaistuskilpailussa. Vuosittain järjestettävässä GE Edison Award –kilpailussa Rovakatu sai Special Citation –palkinnon luovasta ja yhteisöllisestä suunnittelusta. FCG toimi vuoden 2007 joulukuussa avatun Rovakadun pääsuunnittelijana.

Rovakadun valaistus on suuunniteltu mukailemaan Lapin valoa. Rakovalkea-valaisimien suunnittelussa lähtökohtana oli keskiyön aurinko ja kaamoksen sininen valo sekä valon ja pimeyden suhde. Valaistus kuvastaa myös kirkkaita revontulia ja valaisinpylväiden muotokieli puolestaan rakovalkeaa. Valaistus on toteutettu seitsemällä erilaisia efektejä sisältävällä ohjelmalla, joita käytetään arkisin, viikonloppuisin tai juhlapyhien mukaan. Valaistuksessa on visuaalisen ilmeen lisäksi ollut ensisijaisen tärkeää hyvä ja laadukas väylävalaistus.

Rovakadun kunnostuksen ja valaistuksen suunnittelussa tavoitteena oli lisätä kaupungin keskustan vetovoimaisuutta. Rovaniemen kaupungin tilaamassa hankkeessa FCG vastasi pääsuunnittelusta ja valaistuksen osalta alikonsulttina toimi VALOA design Oy. Valaisinpylväät toteutti Tehomet Oy. Kaapelointi ja asennustöistä vastasi Rovaniemen Verkko Oy.

Vuosittain järjestettyyn GE Edison Award –kilpailuun osallistuu satoja kohteita ympäri maailmaa. Lisätietoja kilpailusta löytyy osoitteesta: www.gelighting.com/na/business_lighting/edison_award/

Lisätietoja
Aluepäällikkö Pirkka Hartikainen, FCG Planeko Oy, pirkka.hartikainen a fcg.fi

Eeva Kokki (eeva.kokki a fcg.fi), 11.5.2009Takaisin