Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

FCG ja SNKK järjestävät kilpailun kaupunkikeskustojen kehittämisestä

Viime vuosina on käyty keskusteluja kaupunkikeskustojen ja erilaisten kauppakeskusten kovenevasta keskinäisestä kilpailusta. Kauppakeskusten vallatessa alaa on huoli kaupunkikeskustojen elinvoimaisuudesta noussut esille niin kauppiaiden kuin asukkaiden toimesta. FCG Finnish Consulting Group Oy ja Suomen Nuorkauppakamarit ry järjestävät yhdessä Mahdollisuuksien Maisema -kilpailun suomalaisten kaupunkikeskustojen kehittämiseksi.

- Kaupunkikeskustojen toimivuus, turvallisuus sekä viihtyisyys ovat erinomaisen tärkeässä asemassa paikkakunnan vetovoimaisuutta arvioitaessa. Tämä on erittäin tärkeää niin tulomuuttovirran kuin matkailunkin näkökulmasta. Haluamme nyt nostaa esille kaupunkikeskustojen kehittämisen tärkeyden jokaisella paikkakunnalla, kertoo Miariikka Heikkinen, Suomen Nuorkauppakamarit ry:n kansallinen puheenjohtaja.

Suomen Nuorkauppakamarit ry on avannut valtakunnallisen ideakilpailun kaupunkikeskustojen kehittämiseksi. Kilpailuaikaa on lokakuun loppuun asti ja kilpailuun otetaan vastaan kaikki toteuttamiskelpoiset suunnitelmat kaupunkikeskustojen sekä rakenteelliseen että toiminnalliseen kehittämiseen. Tuomaristo edustaa arvovaltaista näkemystä ja kokemusta, niin tutkimuksen ja suunnittelun, kuntaorganisaation, liike-elämän kuin yksittäisen kaupunkilaisenkin näkökulmasta.

- Suomen Nuorkauppakamarit ry tekee merkittävää yhteiskunnallista työtä Suomessa. FCG on tyytyväinen ollessaan käynnistämässä yhteistyötä SNKK:n kanssa uuden kilpailun merkeissä. Näemme Mahdollisuuksien Maisema -kilpailun erinomaisena keinona tuottaa uusia, monipuolisia ideoita keskustojen elinvoimaisuuden lisäämiseksi ympäri Suomen, toteaa FCG:n Koulutus ja konsultointi -liiketoimintaryhmän johtaja Heikki Lonka.

Lisätietoja:
Miariikka Heikkinen, kansallinen puheenjohtaja, Suomen Nuorkauppakamarit ry, puh. 050 531 7975
Jarmo Riikonen, Johtava konsultti, FCG Finnish Consulting Group Oy, puh. 010 409 6475

Eeva Kokki (eeva.kokki a fcg.fi), 20.5.2010Takaisin