Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

FCG avasi koulutusvientimarkkinat Saudi-Arabiaan

FCG on avannut koulutusvientimarkkinat Saudi-Arabiaan projektilla, jossa hyödynnetään suomalaisen koulumallin parhaita käytäntöjä.

FCG toimittaa Riadiin yksityisen kansainvälisen koulun, joka kattaa esikoulun, peruskoulun ja lukion. Pääyhteistyökumppani projektissa on Helsingin yliopisto.

”Olemme juuri saaneet päätökseen kouluprojektin ensimmäisen vaiheen, joka käsitti 3000 oppilaalle suunnatun 2–3-kerroksisen koulurakennuksen arkkitehtuurikonseptin valmistelun. Lisäksi laadittiin nykyaikaiseen tieto- ja viestintätekniikkaan perustuvan oppimisympäristön tekninen ja pedagoginen suunnitelma”, kertoo projektijohtaja Jari Poikonen FCG:stä.

Koulurakennuksen on suunnitellut FCG:n yhteistyökumppani Arkkitehtitoimisto K2S Oy. Seuraavassa vaiheessa luodaan toteutussuunnitelma muun muassa opetusohjelmalle, johtamisjärjestelmälle, oppimateriaalille, henkilöstön rekrytoinnille ja koulutukselle sekä ICT-strategialle. Suomalaisten partnerien lisäksi työhön tulee osallistumaan myös paikallisia kumppaneita. Pian käynnistyy myös itse rakentamiseen liittyvä tekninen suunnittelu ja valvonta, jossa FCG on vahvasti mukana.

”Suomi tarvitsee uusia kasvualoja muuttuvassa globaalissa toimintaympäristössä. Koulutusviennissä on muun muassa PISA-menestyksen myötä potentiaalia, jota ei ole riittävästi hyödynnetty”, toteaa toimitusjohtaja Katrina Harjuhahto-Madetoja FCG Koulutus ja konsultointi Oy:stä. ”FCG:llä on pitkäaikainen kokemus kehityskonsultointiin pohjautuvasta viennistä ja nyt olemme vahvasti laajentamassa myös yksityisrahoitteiseen toimintaan.”

Kouluprojektissa tilaajana on saudiarabialainen investointiryhmä, jonka tavoitteena on perustaa myöhemmin kaksi muuta samantyyppistä koulua Saudi-Arabiaan.

Saudi-Arabiassa on tälläkin hetkellä useita kansainvälisiä, ulkomaisten työntekijöiden lapsille suunnattuja kouluja. Nyt suunnitteilla oleva koulu on suunnattu myös saudiarabialaisille lapsille. Se on yksityinen, kansainvälinen ja englanninkielinen, ja sen toiminta sopeutetaan paikallisiin olosuhteisiin. Luvan koululle myöntää paikallinen opetusministeriö. Oppilaista olisi kaavailujen mukaan 55 % tyttöjä ja 45 % poikia. Koulu on kooltaan mittava, lähes tuplasti suurimman suomalaisen koulun kokoinen, ja se on tarkoitus ottaa käyttöön vuonna 2013..

LISÄTIETOJA:

FCG Koulutus ja konsultointi Oy
projektijohtaja Jari Poikonen, FCG Education, puh. 040 9000 605
toimitusjohtaja Katrina Harjuhahto-Madetoja, puh. 040 8200 750, etunimi.sukunimi a fcg.fi

FCG Koulutus ja konsultointi Oy:n palvelut tukevat asiakkaita strategisissa kysymyksissä, rakenteiden, toimintamallien ja palvelukonseptien uudistamisessa sekä johtamisen, työyhteisöjen ja osaamisen kehittämisessä. Yhtiön palveluvalikoimaan kuuluu myös koulutusvienti, jossa tehdään läheistä yhteistyötä yliopistojen ja korkeakoulujen kanssa.

FCG-konserni on Suomen suurimpia monialaisia konsulttiyrityksiä, jonka palveluissa yhdistyy ainutlaatuisen monipuolinen osaaminen infra-, ympäristö- ja yhdyskuntasuunnittelusta, koulutuksesta, julkisten palveluiden kehittämisestä sekä johdon konsultoinnista. FCG:n asiakaskuntaan kuuluu julkishallinnon lisäksi laajasti yksityisen sektorin asiakkaita. FCG toimii sekä kotimaassa että kansainvälisesti. www.fcg.fi

Eeva Kokki (eeva.kokki a fcg.fi), 11.9.2012Takaisin