Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Ajatuksia auton vahaamisesta ja työelämästä

29.8.2014 10:55

Tapasin entisiä työtovereitani suuresta sairaalaorganisaatiosta. Kuulumisten vaihtamisen jälkeen keskustelu kääntyi melko pian työasioihin. Kysyessäni miten töissä sujuu, sain vastaukseksi, että niin kuin aina ennenkin, ei siellä mikään muutu. Kommentteja höystettiin olkien kohautuksilla ja vaivaantuneilla hymyillä. Vaihdoimme puheenaihetta ja ostokset tehtyäni nostin kauppakassit autoon ja kurvasin kotiin pohtien entistä ja nykyistä työtäni.

Kuten uutuuttaan hohtava auto tarvitsee huoltoa, pesua ja vahausta säilyäkseen hyvänä, ei työelämäkään pysy hyvänä ilman ylläpitoa. Nykypäivän työelämä on tietoviidakko. Se on johtamisen ja alaistaitojen, substanssiosaamisen ja hierarkian viidakko. Olen onnekseni saanut kasvaa Suomessa, maassa, jossa työtä perinteisesti arvostetaan. Erityisen kiitollinen olen siitä, että aiemmat sukupolvet ovat tehneet kovasti töitä rakentaakseen meille hyvän ja turvallisen maan asua ja tehdä töitä. Ulkomailla työskennellessäni olen aina saanut olla ylpeä ja hyötynyt siitä, että suomalaisilla on hyvän ja uutteran työntekijän maine.

 

Kirjaamisen ja raportoinnin vaatimukset ovat arkipäivää lähes jokaiselle työntekijälle. Raportoinnin avulla tuotamme tietoa organisaation toiminnasta. Olennainen kysymys onkin miten opimme poimimaan esiin oleellisen, pystymmekö yhdistämään yhdistettävissä olevan?

 

Me FCG:llä tarjoamme asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme ratkaisuja ja keinoja ylläpitää, kehittää ja muuttaa asiakasorganisaatioiden toimintatapoja. Tavoitteenamme on parempi työelämä ja yhteinen hyvä. Olemmehan me hyvän elämän tekijöitä!

 

Meillä ihan kaikilla on mahdollisuus rakentaa hyvää työelämää. Rakennamme oppimalla uutta, antamalla, jakamalla ja ottamalla vastuuta. Onnistuessamme kykenemme toimialakohtaisen asiantuntijuuden avulla luomaan inspiraatiota tarjoamalla työkaluja tietotulvan kesyttämiseksi ja antamalla organisaatioille kaiken tukemme. Meidän tulee pitää huoli siitä, että kykenemme asiantuntemuksemme avulla ja yhteistyötä tekemällä tarjoamaan organisaatioille juuri sitä apua ja niitä tuotteita, joita kentällä todellisuudessa tarvitaan.

 

Toivoisin ensi kerralla entiset kollegani kohdatessani heidän hymyillen kertovan kuinka sujuvasti tiedonkulku esimiesportaan ja suorittavan tason välillä sujuu. Olisi mannaa korvilleni saada kuulla, että heidän mielipiteensä ja ehdotuksensa otetaan vastaan ja kuinka heitä kuunnellaan, kuinka he ovat oivaltaneet miksi asioita tehdään sekä kokeneet onnistumisia työssään.

 

Pia Fredriksson

Asiantuntija, Hyvän elämän tekijä

Hyvinvointi- ja ICT palvelut, RAFAELA™-tiimi

FCG Konsultointi Oy