Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Tunnetko uusiutumisen ja tehostamisen tuskaa? − Pohdi ainakin näitä

22.5.2017 10:08

Organisaatioon tulee paineita monesta suunnasta; toiminnan pitää olla aidosti asiakaslähtöistä, naapuriorganisaatio hehkuttaa Leanin tuomaa tehokkuutta, digiäkin pitäisi hyödyntää tuottavuuden takia. Kokeilut ja ketteryyden vaade houkuttavat nekin uusiutumaan pienin askelin, osallistavasti.

Uskalla kirkastaa kehittämisen kärjet

Kun organisaation uudistaminen on tarpeen, päättäkää yhdessä, mitä juuri me haluamme ja mihin me voimme vaikuttaa. Linjatkaa rohkeasti ja tiukastikin kehittämisen kohteet: halutaanko keskittyä organisoitumiseen ja työnjakoon, kenties läpikäydä arjen asiakasprosessit ja niiden kipupisteet vai löytyykö uusiutumisen vipuvarsi ehkä ihmisten asenteista, ajankäytöstä tai yhteisten pelisääntöjen perkaamisesta.

Kaikki toki liittyy kaikkeen, mutta kun halutut tulokulmat ja tavoitteet sanotaan ääneen, kehittäminen saa ryhtiä ja suuntaa.

Osallista aidosti, muuta kehittäminen käytännön toimenpiteiksi


Oleellista on, että jokainen pääsee ja joutuu nostamaan esiin toiminnan vahvuuksia, epäkohtia ja ennen kaikkea ratkaisuehdotuksia. Erilaisten kehittämistyöpajojen lisäksi kannattaa uusiutumisen areenoiksi valjastaa myös jokapäiväisiä työpaikan käytäntöjä, kuten se, miten voisimme tehostaa palavereita ja mitä voisimme tehdä toisin kun palvelemme asiakkaita.

Eiväthän kehittämisen pallot jää ilmaan? Kun ideoimme yhdessä, on sovittava mahdollisimman konkreettisesti se, miten sekä millaisin vastuin ja aikatauluin ehdotukset viedään käytäntöön. Tätähän me kaikki janoamme!

Energisoitukaa opeista ja oivalluksista


Kun olette löytäneet kehittämisen pyörteissä yhteisiä, yksilöllisiä, johtajuuteen ja muihin tärkeisiin teemoihin liittyviä vahvuuksia, uudenlaisia käytäntöjä, työkaluja ja  menetelmiä, niin  napatkaa ne talteen ja  muistakaa hyödyntää niitä  seuraavissa kehittämisriennoissa – niitähän yleensä piisaa.
 
Tekstin kirjoittaja Timo Huttunen on johtava konsultti FCG:n Valmennuspalveluissa. Katso Timon haastattelu siitä, miten Työvoiman palvelukeskus Väylä Kotkassa uudisti toimintaansa.

Haluatko jatkaa keskustelua? Ota yhteyttä timo.huttunen(at)fcg.fi

Tutustu FCG:n Valmennuspalveluihin