Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Mikä sitä Millaa vaivaa?

13.4.2015 15:06

 

Milla rakastaa työtään sairaanhoitajana, mutta illat ja yöt töissä ovat ahdistavia. Kukaan muu ei tunnu pelkäävän päihtyneitä ja aggressiivia potilaita. Kerran työkaverit nauroivat hänelle kahvihuoneessa, kun Milla kertoi asiakkaan uhanneen hoidella hänet työvuoron päätyttyä ja Milla oli pyytänyt isänsä hakemaan hänet töistä. Milla ei halua puhua enää peloistaan, ettei leimaantuisi hankalaksi, araksi tai ammattitaidottomaksi.

 

Päivystykseen tulee sekavan oloinen mies. Milla ei ehdi sanoa mitään, kun mies sylkee häntä kasvoihin ja alkaa huutamaan. Jalat eivät toimi, Milla ei saa sanaakaan suustaan, hän vapisee alkaa itkemään. Paikalle saapuu muita työntekijöitä ja joku vie Millan pukuhuoneeseen ja kehottaa lähtemään kotiin.

 

Seuraavana päivänä kukaan ei puhu tapahtuneesta, mutta Milla tuntee pitkät katseet selässään. Milla pyytää esimieheltään luvan tehdä pelkkiä päivävuoroja, mutta se ei onnistu. Monet muutkin haluaisivat tehdä niitä pienten lastensa takia, eihän Millalla edes ole lapsia.

 

Työterveyslääkärin vastaanotolla Milla romahtaa, hän luulee olevansa tulossa hulluksi. Milla ei kykene menemään töihin ja lääkäri määrää kuukauden sairausloman, rauhoittavia ja unilääkkeitä. Millaa ahdistaa ja pelottaa, mutta lääkkeet turruttavat ihanasti. Niitä pitäisi vaan saada lisää, sillä lääkärin määräämät lääkkeet alkavat jo loppua.

 

Milla palaa töihin ennen sairausloman loppua, lääkkeitä on pakko saada ja siellähän niitä on. Ei kukaan huomaa, jos hän ottaa vain muutaman. Työvuorot menevät kuin sumussa. Lääkkeitä kuluu aina vain enemmän ja työtehtävistä suoriutuminen on ajoittain lähes mahdotonta. Anastaessaan lääkkeitä Milla ajattelee, että huomenna hän lopettaa lääkkeiden käytön - sitä huomista ei vaan tule. Aikaa kuluu ja eräänä päivänä käytävällä tulee vastaan vakava ilmeinen esimies yhdessä poliisin kanssa, heillä on asiaa Millalle.

 

 

Vanhempi rikoskonstaapeli Jonna Saavalainen

Helsingin poliisi Huumerikosyksikkö

 

 

Tutustu koulutuksiin: