Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Esittelyssä korkeakouluharjoittelija Aleksi Koivisto

23.2.2016 16:30

Innokas kunta-alaa seuraava hallintotieteen opiskelija

Tammikuun alussa FCG Koulutuksen sote-tiimissä aloitti uusi korkeakouluharjoittelija, Aleksi Koivisto. 21-vuotias Ähtäristä kotoisin oleva ja nykyisin Helsingissä asusteleva Aleksi opiskelee hallintotieteitä Vaasan yliopistossa pääaineenaan julkisoikeus ja sivuaineenaan kasvatustieteet. Kasvatustieteiden opiskelu onkin tuonut hänen sanojensa mukaan mukavaa vastapainoa ”kylmän koville” hallintotieteille. Kasvatustieteissä erityisen kiinnostavaa ovat koulutukselliset ja kunnan sivistyspuolen asiat.

Yhteiskunnallisesti aktiivinen Aleksi seuraa tiiviisti kunta-alaa ja siellä tapahtuvia muutoksia. Erityisesti kunta-alassa kiinnostaa se, miten hallintoa kehittämällä voidaan sujuvoittaa ihmisten arkea ja parantaa kuntalaisten hyvinvointia. Myös isot muutokset digitalisaatiosta sote-uudistukseen ovat hänen mielestään seuraamisen arvoisia asioita.

”Kunta-alassa kiinnostaa ihmisten hyvinvoinnin ja arjen parantaminen. Kunnilla oleva itsehallinto mahdollistaa sen, että kunnissa tehdyt päätökset vaikuttavat merkittävästi kuntalaisten arkeen. Myös kuntakentällä tapahtuvaa muutoksen murrosta on mielenkiintoista seurata. Vanhat käytänteet ja hallintorajat ovat murtumassa, ja uudenlaista hallintoa on syntymässä.”

Aleksin innokkuus kunta-alaa kohtaan näkyy myös hänen kandityöaiheessaan. Kandityössään hän nimittäin tarkastelee nuorten sosiaalista työllistämistä ohjaavaa sääntelyä. Tarkoituksena on selvittää, kuinka kunnat ja järjestöt hyödyntävät nuorta työvoimaa ja työpajakokeilun tyyppisiä ratkaisuja. Aihealue on hyvin ajankohtainen, eikä siitä ole tehty paljoakaan aikaisempaa tutkimusta.

Perehdytys on ollut hyvää, työt maistuvat ja työkaverit ovat mukavan rentoja

Perehdytys on sujunut Aleksin mielestä hyvin. Töihin on päässyt mukaan nopeasti ja tekemisen kautta on oppinut jo paljon. FCG oli Aleksille ennestään jo vähän tuttu, sillä hän on osallistunut kunnassa työskennellessään FCG:n järjestämälle kurssille. Muuten organisaatio näyttäytyi melko tuntemattomana.

Työyhteisö on tuntunut mukavalta ja harjoittelijat on otettu hyvin vastaan. Töihin on kiva tulla, kun pääsee tekemään mielenkiintoisia asioita ja tunnelma on rento, mutta kannustava.

”Täällä on mukava poppoo ja rento tekemisen meininki. Sote-tiimissä ainakin vahvuutena on eri koulutus- ja urataustat. Ollaan käyty jo monta hyvää keskustelua”, kehuu Aleksi.

Aleksin työpäivät kuluvat pääsääntöisesti eri some-kanavien parissa. FCG Koulutuksessa on vuoden 2015 tammikuusta alkaen aloitettu some-markkinointiin siirtyminen, jonka ideoimisessa Aleksi on mukana. Hän on myös ahkerasti twiitannut eri tapahtumista. Esimerkiksi Kuntaliiton talous- ja rahoitusfoorumilla saattoi nähdä Aleksin puhelin kädessä ottamassa kuvia FCG Koulutuksen Twitter- ja Instagram-tileille. Somejuttujen lisäksi hän on myös mukana sote-koulutusten suunnitteluun ja järjestämiseen liittyvissä avustavissa tehtävissä.

Harjoittelu on oiva tilaisuus oppia uutta ja laajentaa verkostoja

Aleksi haluaa oppia harjoittelun aikana mahdollisimman paljon hyödyllisiä asioita. Tarkoituksena on saada uudenlainen ja kokonaisvaltaisempi kuva kunta-alasta, tutustua laajemmin sote-tuoteryhmän koulutuksiin ja samalla myös muihin aloihin. Erityisen kiinnostavaa on paljon puhetta herättänyt maakuntauudistus.

”Täällä pääsee seuraaman kunnissa tapahtuvaa muutoksen murrosta aitiopaikalta!”

FCG Koulutusta Aleksi pitää hallintotieteiden opiskelijalle hyvänä harjoittelupaikkana, koska täällä pääsee tekemään omaan alaan liittyviä tehtäviä ja laajentamaan tärkeitä tulevaisuuden työelämäverkostoja. Harjoittelu FCG:llä on myös tulevaisuuden kannalta mainio asia, sillä Aleksia kiinnostaa työskennellä vastaisuudessakin julkiseen hallintoon, politiikkaan ja hallinnon kehittämiseen liittyvissä tehtävissä.

Seuraavassa blogissa on esittelyvuorossa toinen FCG Koulutuksessa aloittanut korkeakouluharjoittelija, joka muuten hänkin on hallintotieteen opiskelija. Pysy siis kanavalla.

Kirjoittaja on FCG Koulutuksen korkeakouluharjoittelija Anniina Haavisto