Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Esittelyssä korkeakouluharjoittelija Anniina Haavisto

26.2.2016 12:30

Uutena kasvona FCG-talosta löytyy myös 27-vuotias ja gradua vaille valmis hallintotieteiden maisteri Tampereen yliopistosta. Anniina on kotoisin Lempäälästä, mutta helsinkiläistynyt viime vuoden toukokuusta alkaen. Aikaisemmin hän on toiminut harjoittelijana Pirkanmaan käräjäoikeudessa ja rikosseuraamuslaitoksen keskushallinnossa.

"On mielenkiintoista päästä näkemään käytännössä myös kunnallishallintoa! Sanotaanhan, että FCG koulutus on kunta-alan aitiopaikka", Anniina sanoo.

Perehdytys talon tavoille on sujunut loistavasti. Anniina on otettu hyvin vastaan ja apua on saanut epäselviin asioihin ja tilanteisiin. Harjoittelun ajan hän toimii puoliksi johtamisen ja talouden tiimissä ja puoliksi henkilöstötiimissä. Harjoittelija on mukana eri koulutuspäivien suunnittelussa ja toteuttamisessa.

"Osallistuin jo kunnan kirjanpitoa ja tilinpäätöstä käsittelevään koulutukseen ja nyt työn alla on muun muassa yhteistoimintamenettelyyn, hallintosääntöön, valtiontukiin ja kirjanpitoon liittyviä koulutustilaisuuksia."

Koulutussuunnittelun lisäksi Anniina on mukana myös muissa projekteissa kuten verkkokoulutusten liiketoimintasuunnitelman päivittämisessä. Vaikeiden asioiden ja haasteiden ratkaisussa auttaa FCG:n rento ja mukava työilmapiiri. Talossa on ollut mukava työskennellä ja ruokakin on hyvää.

"Tältä harjoittelujaksolta odotan monipuolisia ja haastavia tehtäviä. Toivon, että harjoittelun aikana saisin hyvän kuvan FCG -koulutuksen ja koko konsernin toiminnasta. Harjoittelu täällä on oivallinen tilaisuus päästä soveltamaan koulun penkillä opittuja oppeja käytännössä", kertoo Anniina.

Iltaisin hän viimeistelee Pro gradu -työtä. Gradussa tarkastellaan organisaation mainetta sosiaalisen median kontekstissa. Tarkoituksena on saada gradu valmiiksi kevääseen mennessä ja sitten onkin juhlan aika, kun maisterin paperit saa vihdoin käteen.

FCG oli Anniinalle melko tuntematon organisaatio ennen tänne hakeutumista. Eräs opiskelukaveri oli tokaissut, että se on joku sellainen iso konsulttiyritys. FCG Koulutus haluaa näkyä myös opiskelijoiden keskuudessa ja Anniinan osaamista some-brändäyksessä tullaan varmasti käyttämään.

"Innokkaana odotan, mitä tuleva harjoittelu ja kevät tuovatkaan tullessaan!"


Kirjoittaja on FCG Koulutuksen korkeakouluharjoittelija Aleksi Koivisto