Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Esittelyssä korkeakouluharjoittelija Ella Lavaste

7.3.2016 15:30

21-vuotias tradenomiopiskelija Vantaalta

Karkauspäivänä FCG Koulutus toivotti tervetulleeksi jälleen uuden korkeakouluharjoittelijan, Ella Lavasten. Ella on 21-vuotias harjoittelua ja opinnäytetyötä vaille valmis tradenomi. Hän opiskelee Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa liiketalouden koulutusohjelmassa, jossa hän on suuntautunut henkilöstöhallintoon ja johtamiseen. Opintosuuntaus olikin yksi syy, miksi Ella kiinnostui FCG Koulutuksesta työnantajana.

”On hyvä päästä vihdoin hyödyntämään opinnoissa kartutettua teoriatietoa käytännössä”, hän kertoo.

Ella on asunut koko ikänsä Vantaalla, lukuun ottamatta puolen vuoden vaihto-opiskelua Southamptonissa keväällä 2015. Ulkomailla asuminen oli opettavainen kokemus, joka valoi Ellaan itseluottamusta ja taitoa selviytyä haastavista tilanteista. Vaihto-opiskelu vahvisti myös mukavasti englannin kielen taitoa.

Avoin työilmapiiri mahdollistaa onnistuneen perehdytyksen

FCG oli Ellalle ennen harjoittelua vain etäisesti tuttu. FCG:n logo vilahti moneen otteeseen ikkunasta junan mennessä Käpylän aseman ohi, mikä sai hänet miettimään, minkälainen yritys FCG mahtaa olla. Myöhemmin kävi ilmi, että hänellä on muutama tuttu täällä jo töissä, jotka osasivat kertoa vähän lisää organisaatiosta. Sen myötä Ellan kiinnostus kasvoi yritystä kohtaan, ja hän päätti hakeutua FCG:lle harjoitteluun. Päätöstään hän ei ole katunut, sillä töihin on ollut kiva tulla.

”Ilmapiiri on positiivinen ja avoin. Kynnys avata suunsa kysyäkseen neuvoa tai esittääkseen mielipiteensä on olematon. Tämä on erittäin hieno juttu!”, kehuu Ella.

FCG onkin alkanut muuttumaan päivä päivältä tutummaksi, kiitos hyvän perehdytyksen. Ella on tuntenut itsensä hyvin tervetulleeksi, ja työkaverit ovat tuntuneet mukavilta. Ilmapiiri vaikuttaa rennolta, ja epäselviin tilanteisiin on saanut aina apua. Kysymisen kynnys on matala, mikä tuntuu uudesta työntekijästä luonnollisesti mukavalta, kun kaikki on vielä vähän uutta ja ihmeellistä.

Luvassa monipuolisia ja haastavia työtehtäviä

Harjoittelun aikana Ella sijoittuu sote-tiimiin. Hän avustaa koulutussihteereitä koulutusten markkinoinnissa ja laskutuksessa unohtamatta koulutustilaisuuksien käytännön järjestelyjä. Ensimmäinen työviikko hujahti käytännön järjestelyjen opettelussa, mutta työnteon makuunkin on jo päästy. Ellaan saattaakin muuten törmätä toukokuussa Lahdessa järjestettävillä Terveydenhuollon Atk-päivillä.

”Ensimmäinen viikko on mennyt aika lailla talon käytänteiden opettelussa – mistä löytyy mitäkin, miten tulostetaan ja niin edelleen. Olen päässyt tekemään töitäkin ja saanut yleiskatsauksen tulevista työtehtävistäni. Olen esimerkiksi mukana Terveydenhuollon Atk-päivissä, joihin liittyy paljon kaikenlaisia tehtäviä”, hän kertoo.

Näiden asioiden lisäksi Ella tekee töitä hiljattain aloittaneessa Yrityskoulutuksen tiimissä. Hän avustaa kyseisen tiimin projektipäällikköä laajentamaan koulutustoimintaa enemmän myös yksityisen sektorin puolelle. Erityisen kiinnostavalta tuntuu sote -uudistus ja sen vaikutukset koulutusten suunnitteluun. Sote -uudistus on Ellalle aiemmin tuttu ilmiönä, ja hänestä on mielenkiintoista päästä seuraamaan sitä myös käytännössä. Hän odottaa oppivansa harjoittelun aikana paljon hyödyllisiä asioita ja saavansa arvokasta työkokemusta tulevaisuutta varten. Innokkaana hän odottaakin, mitä kaikkea harjoittelun aikana pääsee tekemään.

”Jään mielenkiinnolla odottamaan, mitä kaikkea harjoittelujakso pitää sisällään!”, hän toteaa lopuksi.

Kirjoittaja on FCG Koulutuksen korkeakouluharjoittelija Anniina Haavisto