Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Kun vastavalmistunut pääsi oman alan hommiin…

4.10.2016 07:55

 

Kirjoittaja: Koulutuspäällikköharjoittelija Hanna Leinonen, FCG Koulutus

 

Olen vastavalmistunut hallintotieteiden maisteri. Pitkänä sivuaineenani olen opiskellut johtamista ja erityisen innostunut olen HRD:stä sekä johtamiskäytännöistä. Urahypähdys kaupanalalta pankin asiakaspalveluun toi minut vajaat parisen vuotta sitten Etelä-Lapin vaaramaisemasta merelliseen Helsinkiin. Maisteriopintojani viimeistellessä etsin työpaikkaa, jossa koulutukseni pääsisi oikeuksiinsa.

 

Sitten se tuli eteeni, kiehtova ilmoitus, jossa FCG Koulutus haki itselleen koulutuspäällikköharjoittelijaa. Kuvaus oli kuin kakku, sillä kuuluisalla kirsikalla koristettuna. Koin löytäneeni jotain aidosti kiehtovaa, joka sopi juuri minulle, vastavalmistuneelle, jolla oman alan työkokemuksen kartuttaminen on vasta aluillaan. Lähetin hakemuksen, ja pian sain kutsun ensimmäiseen hakuvaiheeseen. Muutamia viikkoja ja vaiheita myöhemmin sain puhelun lounastauollani; Naisääni linjan toisessa päässä kertoi: ”Sinut on valittu tehtävään.” Nautin lounaani intoa pidätellen, vaikka hakuprosessistani tietoinen työkaverini jo arvasikin, että nyt on kuultu hyviä uutisia.

 

Alkoi muutaman viikon ristiriitaisin tuntein varustettu odotus. Aiemmassa työpaikassani minulla oli upea naurua hersyvä työporukka, ja ajattelin toiveikkaana hyvän tuurini työkavereiden suhteen jatkuvan (ja näin onnekseni kävikin!). Eniten odotin sitä, mitä kaikki koulusta valmistuvat ja sydäntään lähellä olevaa alaa opiskelevat, että pääsisin vihdoin kulkemaan tietä, jolle koulu on minut valmistanut.

 

Nyt istun FCG Koulutuksen tiloissa toinen työviikko aluillaan. Voin paljastaa, että edes entistä vuorotyöläistä pelottanut ”virkatyöaika”, ei ole saanut innostustani latistumaan mahdollisuudesta, jonka harjoittelupaikan saaminen on minulle avannut. Päinvastoin – tehtävänkuvaan tutustuminen on saanut minut entistä vakuuttuneemmaksi siitä, että tämä on tie, jota haluan lähteä kulkemaan ja juuri oikea paikka tähän hetkeen. Työtehtävät koulutussuunnittelun saralla ovat jo itsessään äärimmäisen mielenkiintoisia, mutta lisäksi pääsen osallistumaan ajankohtaisiin koulutustapahtumiin, ja pysyn siten kuntakentän tapahtumien aallonharjalla: Täydellinen paikka tiedonjanoiselle siis! Jännityksellä odotan, mitä harjoittelujaksoni vielä tuo tullessaan.

 

P.S. Vielä ehdit hakea avoinna olevaa korkeakouluharjoittelijan paikkaa! Tsekkaa lisätiedot: http://www.fcg.fi/fin/ura_fcg_lla/?Group=3&Job=479