Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Elätkö mukana muutoksessa, katsotko sitä ulkopuolisena tarkkailijana vai eikö maailman muutos kosketa sinua mitenkään?

30.12.2016 10:31

Kirjoittaja: Koulutuspäällikkö Seija Kiuru-Tanner, FCG Koulutus

1990 -luvulla puhuttiin elinikäisestä, jatkuvasta oppimisesta. Veikkaan, että tuolloin toimineet ”sanan julistajat” eivät vielä tienneet, mitä elinikäinen oppiminen tarkoittaa lähestyessämme vuotta 2020. Digitalisaation, robotiikan ja automatiikan viedessä osan työpaikoista ei ihmistyövoimaa tule kuitenkaan korvaamaan mikään.

Olemme eläneet teollistumisen aikaa vasta reilut sata vuotta. 1900-luvun alun johtamisopit ovat meillä yhä vallassa – mittaamme työtä tunneilla, kun pitäisi mitata aikaansaannoksilla. Työn tuloksia ei tule, jollei ole mukana muutoksessa, innokas oppimaan uutta ja utelias uuden äärellä. Muutos tuo mahdollisuuden niille yrityksille ja henkilöille, jotka ovat valmiita uudistumaan, omaksumaan uusia toimintatapoja ja ehkäpä suurimpana: luomaan uusia ajatusrakenteita. Ne yritykset ja henkilöt, jotka pysyvät kiinni vanhoissa toimintatavoissa, jäävät vääjäämättä jälkeen.

Elämme Suomessa suurinta muutosta sitten sotien jälkeisen jälleenrakentamisen. Sotien jälkeen luotiin pohja hyvinvointivaltiolle. Nyt elämme tilanteessa, että silloin luodulle rakennelmalle täytyy valaa uusi pohja, jotta rakennelma säilyy. Muutoksessa on mukana satojatuhansia ihmisiä, joko suoraan tai välillisesti.

Mitä uusia taitoja vaaditaan johtajilta ja työntekijöitä tässä tilanteessa? Miten asiakassuhteissa ja tuotteissa voidaan hyödyntää uusia mahdollisuuksia? Miten luodaan parhaat edellytykset jatkuvalle oppimiselle ja uudistumiselle? Mitä on hyvä työelämä jatkossa? Työelämään tulee lähivuosina paljon nuoria tekijöitä, joille työ ei merkitse sitä, mitä se on merkinnyt vanhemmille luterilaisen työmoraalin omaaville tekijöille. Johtajalta tullaan vaatimaan paljon uusia taitoja ja johtajuudelta uudenlaisia lähestymistapoja.

Kaikkea tietoa ja tarvittavia uusia taitoja ei tarvitse itse etsiä ja hankkia. Olemme mukana muutoksessa ja tuotamme laaja-alaisesti muutokseen liittyvää koulutusta. Teemme parhaamme, jotta sinulla on tarvittava tieto ja taito.

 

Tutustu koulutuskalentereihimme:

FCG Koulutus

FCG Yrityskoulutus