Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Mitä timanttisen koulutuksen järjestämiseen tarvitaan? - Sosiaali- ja terveydenhuollon atk-päivät harjoittelijan näkökulmasta

18.4.2018 10:28

Helmikuun alusta lähtien olen päässyt FCG Koulutuksen toimintaan mukaan, kun aloitin korkeakouluharjoittelijana hyve-tiimissä (hyvinvointi ja elinvoima). Työtehtävien kirjo on taannut harjoittelujakson monipuolisuuden: yhden viikon aikana ehtii todistettavasti koota ennakkomateriaalit opintomatkan osallistujille, käydä Tampereella käynnistämässä Osastonsihteerien koulutuspäivät ja markkinoida koulutustarjontaamme Sairaanhoitajapäivillä.

Ensimmäisen työpäiväni ensimmäisestä tehtävästä lähtien olen ollut mukana Sosiaali- ja terveydenhuollon atk-päivien valmisteluissa ja sen kautta päässyt tutustumaan yli 1000 asiantuntijaa yhteen kokoavan koulutuksen toteutukseen. Pääkohderyhmää ovat muun muassa sairaanhoitopiirien tietohallintojohto sekä sosiaali- ja terveydenhuollon tietojenkäsittelyn asiantuntijat.

Kokosinkin yhteen kolme tärkeintä asiaa, joita vuoden kiinnostavimman koulutuksen järjestäminen edellyttää.

 

1. Harjaantunut tiimi

Atk-päivät järjestetään jo 44. kertaa, ja osaavan ja kokeneen porukan työnjälki näkyy kaikissa suunnittelun vaiheissa. Ryhmädynamiikka toimii, kun aina voi kysyä epävarman paikan tullen. Työilmapiiri on muutenkin loistava ja perehdytys on ollut mallillaan, kun vastuu siitä on osaavissa käsissä.

 

2. Luova ajattelutapa

Tänä vuonna atk-päiville on otettu mukaan täysin ennen näkemätön, oma näyttelyalue Startup-yrityksille. Toimiessani alueen vastuuhenkilönä on ollut samalla haastavaa ja mielenkiintoista markkinoida uutta ideaa, johon liittyen ei ole olemassa valmiita raameja. Suunnittelun lisäksi olen päässyt käyttämään luovuuttani itse myyntitilanteissa. Etenkin, kun potentiaalinen asiakas vastaakin puhelimeen englanniksi ja alun perin suunniteltu myyntipuhe informaatioteknologian kehityksestä pitääkin kääntää lennosta.

 

3. Oman työskentelyn organisointi

Toukokuun lähestyessä hoidettavat asiat vain lisääntyvät, kun atk-päivien ohella pääsen osallistumaan monien muidenkin koulutustapahtumien toteutukseen. Onkin tärkeää toimia järjestelmällisesti, reagoida muutoksiin ja viestiä aktiivisesti kaikkia osapuolia. FCG Koulutus on ollut loistava harjoittelupaikka pää- ja sivuaineopintojeni, viestinnän ja julkisoikeuden, soveltamiseen.

 

Käy sinäkin kurkkaamassa mitä kaikkea atk-päivillä on kolmen päivän aikana luvassa www.atkpaivat.fi. Toukokuu koittaa jo pian, joten nähdään Jyväskylässä!

 

 

Suvi Rasi

Korkeakouluharjoittelija

FCG Koulutus: Hyvinvointi ja elinvoima