Seuraa uutisvirtaamme ja lue tuoreimmat julkaisumme

Aluesuunnittelu, kiinteistöt, toimitilat ja palveluverkot

Aluesuunnittelu, kiinteistöt ja palveluverkot ovat palveluiden järjestämisen selkärankana ja tiedon hallinnalle ainutlaatuinen alusta.

Maakuntauudistuksen myötä suunnittelu ja maakuntakaavoitus siirtyvät maakuntien liitoista maakuntiin. Lisäksi kuntien alueidenkäytön suunnittelun edistämistehtävät siirtyvät ELY-keskuksista maakuntiin. Tämä on merkittävä muutos erityisesti kunta-valtio-suhteen näkökulmasta. Myös liikennejärjestelmäsuunnittelu ja merkittävä osa ELY-keskusten liikennetehtävistä ovat siirtymässä maakuntiin. Maakunnista on muodostumassa alueidenkäytön suunnittelun ja liikennejärjestelmä-suunnittelun kokonaisuuden kannalta erittäin keskeinen toimija.

Maakunnan keskeisenä tehtävä on sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestäminen. Järjestämisen ja tuottamisen eriyttäminen ja tuotannon monipuolistumisen hallinnassa tarvitaan kokenutta kumppania, joka pystyy toteuttamaan maakunnan tarvitsemia kehittämistehtäviä yhden luukun periaatteella – aina maakuntastrategioista pienempiin suunnittelutehtäviin saakka.

FCG on Suomen johtava alueiden käytön suunnittelutoimisto, jonka monialaiset asiantuntijat ovat toteuttaneet lukuisia palveluverkkoselvityksiä, palveluiden sijaintiselvityksiä (esim. koulut ja päiväkodit) sekä yleis- ja asemakaavoja sekä käyttäjälähtöistä rakennus- ja sisustussuunnittelua palvelumuotoilun keinon. FCG tarjoaa palveluja myös kiinteistöjen rakennusterveyden ja energiatehokkuuden arviointiin, kehittämiseen sekä muihin kiinteistöihin liittyviin asiantuntijapalveluihin: kiinteistöstrategiat, toimitilaohjelmat, kiinteistösalkutukset, investointiohjelmat ja palveluiden kehittämisselvitykset. 

Aluesuunnittelu

Pauli Santala
Pauli Santala
Toimitusjohtaja
Suunnittelu ja tekniikka
pauli.santala a fcg.fi
+358 50 556 5272

Talosuunnittelu ja rakennuttaminen

Eveliina Kavander
Eveliina Kavander
Toimialajohtaja
Talotekniikka
eveliina.kavander a fcg.fi
+358 50 572 0487
Juha Sallmen
Juha Sallmen
Toimialajohtaja, rakennetekniikka
Rakennetekniikka
juha.sallmen a fcg.fi
+358 44 298 1846

Kiinteistöt, toimitilat ja tekniset tukipalvelut

Esko Korhonen
Esko Korhonen
Johtava konsultti
Johdon ja palvelujen konsultointi
esko.korhonen a fcg.fi
+358 50 361 1781

Arkkitehtisuunnittelu

Palvelumuotoilu

Arja Sippola
Arja Sippola
Kaupunkikehitysjohtaja
Alueidenkäytön konsultointi
arja.sippola a fcg.fi
+358 44 748 0315

Sisustussuunnittelu 

Palvelumuotoilu

Veli-Matti Tolppi
Veli-Matti Tolppi
Sisustusarkkitehti/Tiiminvetäjä
Arkkitehtuuri
veli-matti.tolppi a fcg.fi
+358 41 507 8276