FCG on suunnittelun, konsultoinnin ja koulutuksen ykkösnimi

Kuntien ruoka- ja puhtauspalvelut

Monissa kunnissa on odotettu hallituksen soteratkaisuja ja investoinnit ovat olleet minimissä.

Tuotantokeittio 600x800

Soteuudistus on siirtynyt tulevaisuuteen eikä sen tulevasta sisällöstä ole tietoa. Toimitilojen ja kiinteistöjen korjausvelka on neljä miljardia. Uudistuksia on pakko tehdä ja niillä on kiire.

Olemme muodostaneet FCG:n ruoka- ja puhtauspalveluista neljä selkeää kokonaisuutta. Näin pääsemme nopeasti liikkeelle ja ratkomaan juuri sinun organisaatiosi haasteita. Toisaalta saat myös kustannushyödyn, kun palvelumalli on valmiiksi rakennettu.


1.  Ruoan järjestämis- ja tuotantotavat -selvitys

Miten ruokapalvelut tulisi järjestää niin, että se olisi kunnalle edullisinta ja ratkaisu on kestävä. Kunta tekee ratkaisun talouden, laadun, kunnan elinvoiman, ja tuotantovarmuuden näkökulmista. Esimerkiksi keskuskeittiöinvestointi on aina tuottavuusinvestointi, jonka tulee maksaa itsensä takaisin käyttöaikana. 

Vertailuvaihtoehtoja voivat olla:
• Nykytilan ylläpito asiakastarpeen muutos huomioituna
• Investoint kiunnan omaan keskus/tuotantokeittiöön 
• Ostopalveluna ruokapalveluyrityksiltä tai teollisuudelta. 


2. Tuotantokeittiön tekninen suunnittelu 

Suunnittelukokonaisuutemme takaa, että säästät aikaa, kustannuksia ja vältä virheet. Suunnitelma valmistuu keskimäärin kaksi kuukautta tavanomaista nopeammin, joten rakennusvaiheeseen jää merkittävästi enemmän aikaa.

Kokonaisuudessa mukana
• Tila- ja kapasiteettitarpeen arvio
• Hankesuunnitelma ja kustannusarvio
• Viitesuunnitelma: sijainti, mitoitus, alustavat järjestelmäkuvaukset 
• Tekninen ratkaisu ja prosessilaitteiden kilpailuttaminen
• LVI, sähkö, rakenne- ja automaatiosuunnittelmat laitetoimittajan teknisen  ratkaisun mukaisesti.


3. Ulkoistaminen kilpailuttamalla 


Ulkoistamalla ruoan valmistus tai koko palvelukokonaisuus voidaan välttää investointi- ja rahoitusriski. Tilalle tulee sopimusriski, josta saat arvion.

• Tarjouspyynnössä määritely palvelun laadusta, määrästä ja kustannusvastuista
• Kilpailuttamisen, kustannus- ja laatuvertailu
• Sidosryhmät eli in house -yhtiöiden mahdollisuuksien läpikäynti
• Riskiarviossa mm. poikkeusolojen varmuus ja oman osaamisen katoaminen


4. Talouden tasapainottaminen ruoka- ja puhtauspalveluissa

Perustuu pääosin henkilöstön sijoittamiseen oikeille paikoille ja osaamisen nähden juuri oikeisiin tehtäviin. Ratkaisussa huomioidaan aina luonnollinen poistuma eli eläköityminen.

Luota asiantuntemukseen

Jaana Levo
Jaana Levo
konsultti
Johdon konsultointi
jaana.levo a fcg.fi
+358 40 718 6404

Jaana Levo on ruokatuotannon laadun, vastuullisuuden, ruokapalvelujen johtamisen ja peruspalveluja tukevien palvelujen järjestämisen asiantuntija. Hän hallitsee erinomaisesti myös investointi- ja kustannuslaskennan sekä kilpailuttamisen.


RuokaSuomi lokakuussa!
Vielä ehdit ilmoittautua ruokapalvelualan ykköseminaariin Tampereelle 29.–30.10.
Tutustu ohjelmaan > 
Ilmoittaudu >