FCG on suunnittelun, konsultoinnin ja koulutuksen ykkösnimi

Jäähdytys- ja geoenergiasuunnittelu

Toimintamme perustuu asiakkaan etujen ja tavoitteiden vaalimiseen. Tavoitteisiin pyrimme vaativissa kohteissa hankitulla pitkällä kokemuksella ja korkealla ammattitaidolla. Omaa osaamistamme täydentää toimiva yhteistyöverkosto. Tuotamme palveluita valtakunnallisesti.

Asplan Oy Insinööritoimisto on ollut 1.10.2013 lähtien osa FCG-konsernia ja uusi osoitteemme on voimassa 25.10.2013 alkaen. Asplanin vaativien kohteiden suunnitteluun liittyvä osaaminen vahvistaa ja täydentää FCG:n palveluntarjontaa, osaamista ja resursseja erityisesti uudis- ja korjausrakentamisen toimialoilla. 

Jäähdytyssuunnittelu

Hallitsemme talotekniset jäähdytyssovellukset pienistä yksittäisten tilojen jäähdytyksistä  suuriin ja megaluokan jäähdytyshankkeisiin.

Jäähdytysjärjestelmät ovat kiinteistökohtaisia, kaukojäähdytykseen liitettyjä tai hybridihankkeita, joissa pääosa jäähdytysenergiasta tuotetaaan geoenergialla.

ATK-salien jäähdytysratkaisut ovat myös osaamisaluettamme.

Geoenergian hyödyntäminen talotekniikassa

Geoenergian (maasta tai vedestä otetun lämpö- tai jäähdytysenergian) suunnittelu- ja toteutusratkaisut ovat korkeaa osaamista vaativia sovelluksia, jotka ovat erikoisosaamisaluettamme. Ratkaisut vaativat aina hyvää yhteistyötä geologien ja geofyysikoiden kanssa.

Parhaimmillaan  suunnittelemamme järjestelmät tuottavat 50 % lämmitysenergian tarpeesta ja yli 90 % rakennuksen jäähdytysenergian tarpeesta.

Referenssihankkeemme koostuvat Suomen suurimmasta geoenergiahankkeesta, innovatiivisesta palvelutalohankkeesta ja peruskorjatuista suurista koulurakennuksista.

Oleellista kaikille on se, että ne ovat hybridihankkeita, hyvin toimivia ja onnistuneita.

Yrityksemme on SKOL ry:n jäsen.

Yhteyshenkilöt

Eveliina Kavander
Eveliina Kavander
Toimialajohtaja
Talotekniikka
eveliina.kavander a fcg.fi
+358 50 572 0487
Juha Sallmen
Juha Sallmen
Toimialajohtaja, rakennetekniikka
Rakennetekniikka
juha.sallmen a fcg.fi
+358 44 298 1846


Referenssejä

 • Sipoon Logistiikkakeskus

  Sipoon Logistiikkakeskus

  SOK:n Logistiikkakeskus, 80 000 brm2. Uudisrakennus. Toteutus v. 2008 - 2013. Käyttötavaralogistiikkakeskus. Uusi logistiikkakeskus palvelee S-ryhmän koko Suomen tavaran jakelua. Rakennus on energiatehokas ...

  Lue lisää

 • Kauklahden palvelutalo

  Kauklahden elä ja asu -seniorikeskus, uudisrakennus 6 100 m2. Kohde sijaitsee Espoon Kauklahdessa. Rakennus on ympäristöystävällinen. Rakennuksessa on innovatiivinen, uusiutuvaa energiaa käyttävä ...

  Lue lisää