Tutustu osaamiseemme referenssiemme kautta

Referenssihaku

Athena, Anatomiasali, Helsingin yliopisto

Athena rakennus sijaitsee Helsingin Kruununhaassa, Helsingin yliopiston keskustakampuksella. Rakennus on suunniteltu 1920-luvulla ja on sisätiloiltaan yksi parhaiten säilyneistä 20-luvun sisätilakokonaisuuksista. Anatomia-sali on alun perin lääketieteen opiskelijoiden dissektiosali ja sen edellinen käyttötarkoitus oli liikuntatilana. Rakennus ja keskeiset sisätilat ovat suojeltuja ja peruskorjauksessa oli mukana Museovirasto.

Muutosprosessissa tilat suunniteltiin yliopiston tutkimus-, hallinto- ja opetushenkilökunnalle monitilatoimistoksi, laajuus 360 m².

Uudessa tilaratkaisussa hyödynnettiin tilan poikkeuksellista korkeutta ja tiloja sijoitettiin kahteen tasoon. Suljetuissa tiloissa sijaitsee kokoustilat, hiljaisen työn tilat ja aputilat. Keskiosan uutta tilaelementtiä hyödynnettiin myös uusien iv-kanavien reittinä. Kaikki tilapinnat entisöitiin alkuperäisiin värisävyihin.

FCG on vastannut hankkeen pää-, arkkitehti-, sisustus- ja rakennesuunnittelusta. Kohde on valmistunut marraskuussa 2015.

Asiakkaalle tarjottujen palvelujen kuvaus

Muutostyön taustana on yliopiston Kruununhaan keskustakampuksen työympäristöjen ja tilankäytön kokonaistarkastelu. Tarkastelun tuloksena tehtiin useita tilamuutoksia, joilla nostettiin huomattavasti käyttäjämäärä koko kampuksella. Muutoksissa luotiin uusia oppimisen ja työntekemisen tiloja, tehostettiin vanhoja ja muutettiin tilojen käyttötarkoitusta.

Yhteyshenkilöt

Kohteen tiedot

Tilaaja Helsingin Yliopistokiinteistöt Oy
Sijainti Suomi / Helsinki
Valmistuminen 11/2015