Tutustu osaamiseemme referenssiemme kautta

Referenssihaku

Kotkan kaupungin henkilökohtaisen avun selvitys

Vammaispalveluiden henkilökohtaisen avun palvelukokonaisuuden selvittäminen. Tavoitteena selvittää millaisia asiakkaita ja millä perusteella asiakkaat ovat henkilökohtaisen avun palvelun piirissä. Lisäksi selvitettiin miten ja millaisin kriteerein henkilökohtaisen avun palvelu vertailukunnissa (Imatra, Mikkeli, Rovaniemi, Salo ja Kouvola) on järjestetty.

Henkilökohtaisen avun palvelukokonaisuutta tarkasteltiin monipuolisesti sekä vertailutietoa kysyttiin muista kunnista. Tarkasteltiin palvelun järjestämistä työantajamallilla, palvelusetelillä sekä ostopalveluna. Toimintakyvyn ja avuntarpeen arvioinnissa hyödynnettiin FIM-toimintakyvyn ja avuntarpeen arviointijärjestelmää.

Asiakkaalle tarjottujen palvelujen kuvaus

Asiakas sai henkilökohtaisen avun palvelusta yksityiskohtaista tietoa. Tuloksissa todettiin muun muassa, että henkilökohtaisen avun asiakkaat eivät kaikissa tilanteissa ole tasavertaisessa asemassa. Ostopalveluiden käyttö palvelun järjestämisessä oli suurta verrattuna vertailussa mukana olleisiin kuntiin. Lisäksi ostopalvelun hinnat olivat korkeammalla tasolla. Selvityksen tukemana palvelussa on tehty muutoksia.

Yhteyshenkilöt

Kohteen tiedot

Tilaaja Kotkan kaupunki, vammaispalvelut
Aloitusajankohta 09/2014
Valmistuminen 02/2015