Tutustu osaamiseemme referenssiemme kautta

Referenssihaku

Vaasan sataman vesialueen tutkimukset ja suunnittelu

Tutkimus- ja suunnitteluhankkeen tehtävänä oli suorittaa Vaasan sataman edustalle sijoittuvalla vesialueella kaikuluotauksia ja tankoharauksia uuden suunnitellun väylälinjauksen alueella.

Tutkimus- ja suunnitteluhankkeen tehtävänä oli suorittaa Vaasan sataman edustalle sijoittuvalla vesialueella kaikuluotauksia ja tankoharauksia uuden suunnitellun väylälinjauksen alueella. Lisäksi hankkeessa kaikuluodattiin ja matalataajuusluodattiin sataman tärkeimpien laitureiden edustat syvyystietojen ja pohjan kerrostuneisuuden määrittämiseksi.

Tehtyjen tutkimusten ja hankkeen tutkimusten perusteella määritettyjen varmistettujen alueiden myötä sataman nykyisen väyläalueen ulkopuoliselle vesialueelle laadittiin esisuunnitelma, jossa esitettiin uuden väylän väylälinja, väyläalue ja merkintä. Uudella väylällä pyritään ohjaamaan pienveneitä pois kauppamerenkulun käyttämältä satama-alueelta.

Tehdyt tutkimukset tukivat myös Vaasan kaupungin suunnittelemaa sataman syvennyshanketta, jossa FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy on ollut olennaisesti mukana.

Yhteyshenkilöt

Kohteen tiedot

Tilaaja Vaasan kaupunki
Sijainti Suomi / Vaasa
Valmistuminen 09/2016