Tutustu osaamiseemme referenssiemme kautta

Referenssihaku

Ragnar Granitin aukio ja keskustan kävelykadut

Rakentamiskustannusarvio n. 1,5 milj €

Riihimäen keskusta-alueen suunnittelukohde oli lähtötilanteessa osin läpimenevien katujen rajaama aukea tila, jossa jäsentämättömät sorapintaiset alueet toimivat pysäköintipaikkoina. Aukiota oli suunniteltu kaupungin oman organisaation toimesta yleissuunnittelutasolla, ennen FCG:n katu- ja rakennussuunnitteluvaihetta.

Tavoitteena suunnittelussa oli tehdä kaupungin keskustasta viihtyisä, yhtenäinen kokonaisuus ja laajentaa samalla varsinaista keskusta-aluetta. Välikadun rooli läpiajokatuna päättyi ja Kauppakujasta tuli kävelykatu. Pysäköintipaikat sijoitettiin aukiotoimintojen taustalle. Torimainen alue nimettiin Ragnar Graniitin aukioksi.

Aukiota rajaamaan suunniteltiin kioski, huoltorakennus ja esiintymislava purettavine telttakatoksineen. Ragnar Graniitinaukiolle ja Kauppakujalle rakennettiin katulämmitys helpottamaan liikkumista ja kunnossapitotöitä talviaikaan. Katuvalaisimiksi valittiin näyttävät epäsuoraa valoa tuottavat valaisimet, jotka korostavat katuosuuden merkitystä. Hanke käsitti keskusta-aukion ja liittyvien katujen katu- ja rakennussuunnittelun, urakka-asiakirjojen laatimisen ja työmaapalvelun.


Kohteen tiedot

Tilaaja Riihimäen kaupunki
Sijainti Suomi / Riihimäki
Valmistuminen 04/2006